Πως να διώξετε την τσιγαρίλα μέσα από το σπίτι

872

Κάποιες φορές, η  μυρωδιά του τσιγάρου μέσα στο σπίτι είναι ενοχλητική ακόμη και για τους ίδιους τους καπνιστές.

Ακόμη και αν ανοίξετε το παράθυρο για λίγο, δεν φεύγει η μυρωδιά εντελώς γιατί οι τοίχοι, τα έπιπλα και οι κουρτίνες απορροφούν τον καπνό.

Αν το σπίτι έχει ήδη έντονη μυρωδιά, πρέπει να το αερίσετε καλά και να πλύνετε όλα τα υφάσματα του σπιτιού που έχουν «ποτίσει» με την τσιγαρίλα.
Αν έχει απορροφήσει καπνό και το χαλί, μπορείτε να το πασπαλίσετε με λίγη μαγειρική σόδα.Αφήστε τη για 1-2 μέρες, ανάλογα το πόσο έντονη είναι η μυρωδιά και σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.

Σε περίπτωση που συνεχίζετε να καπνίζετε μέσα στο σπίτι, αλλά θέλετε να αποφύγετε την μυρωδιά, πρέπει να αδειάζετε και να πλένετε τα σταχτοδοχεία συχνά. Μπορείτε επίσης, να ρίξετε σκόνη βανίλιας μέσα στα τασάκια. Η βανίλια θα καίγεται κάθε φορά που θα σβήνετε το τσιγάρο με αποτέλεσμα να αναδύεται μια πιο ευχάριστη μυρωδιά.

 

 

Ακόμη και αν ανοίξετε το παράθυρο για λίγο, δεν φεύγει η μυρωδιά εντελώς γιατί οι τοίχοι, τα έπιπλα και οι κουρτίνες απορροφούν τον καπνό.

Μπορείτε επίσης, να βάλετε κατακάθια καφέ που έχουν στεγνώσει ή λίγη μαγειρική σόδα. Θα εγκλωβίσουν την μυρωδιά του τσιγάρου και έτσι δεν θα διαχυθεί στο χώρο.
Ένα άλλο κόλπο, είναι να βάλετε ένα μπολ με νερό και ξύδι ή αιθέρια έλαια μέσα στο δωμάτιο. Θα καλύψει την τσιγαρίλα και θα μείνει μια φρέσκια μυρωδιά στην ατμόσφαιρα.
Κατά τη διάρκεια του καπνίσματος, μπορείτε να ανάψετε αρωματικά κεριά που θα καλύψουν τον καπνό.

Αν καπνίζετε συστηματικά μέσα στο σπίτι, οι τοίχοι αρχίζουν να κιτρινίζουν. Αν δεν μπορείτε να τους βάψετε, καθαρίστε τους με ένα σφουγγαράκι και απορρυπαντικά για το σπίτι.
Εκτός όμως, από τους τοίχους, καπνό απορροφά και το κλιματιστικό. Αλλάξτε τα φίλτρα του κλιματιστικού και φροντίστε να είναι κλειστό, όταν καπνίζετε.
Φυτά εσωτερικού χώρου θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα. Χρυσάνθεμα, ένα φυτό αράχνη, μια δράκαινα, ένας φύκος ή μια αλόη θα βοηθήσουν να απομακρυνθούν οι άσχημες οσμές.
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος όμως, είναι να σταματήσετε εντελώς αυτή την κακή συνήθεια. Έτσι, θα προστατέψετε και την υγεία σας.