Πώς να στεγνώσετε τα ρούχα σε εσωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Τι μπορείτε να κάνετε για να στεγνώσετε αποτελεσματικά τα ρούχα μέσα στο σπίτι; Διαβάστε παρακάτω έξυπνες συμβουλές από ειδικούς, οι οποίες σίγουρα θα σας λύσουν τα χέρια.

 

Αφαιρέστε την περίσσεια νερού με ένα επιπλέον στύψιμο

Αντί να βγάλετε αμέσως τα ρούχα από τον κάδο του πλυντηρίου μόλις τελειώσει ο κύκλος πλύσης, η Lynsey Crombie, ειδικός στον καθαρισμό και συγγραφέας μπεστ σέλερ, συμβουλεύει να πραγματοποιήσετε έναν επιπλέον κύκλο ξεβγάλματος. «Πριν αδειάσετε το πλυντήριό σας, δώστε του ένα επιπλέον στύψιμο», λέει. «Αυτό συνήθως διαρκεί 10 λεπτά, αλλά θα απομακρύνει μεγάλο μέρος του πλεονάζοντος νερού και θα επιταχύνει τον χρόνο στεγνώματος».

Κρεμάστε τα ρούχα από τα κουρτινόξυλα

Αξιοποιήστε τα κοντάρια κουρτινών ως εναλλακτικές ράγες για να απλώσετε τα ρούχα σας. Αυτά παρέχουν το ιδανικό μέρος για να κρεμάσετε τα φρεσκοπλυμένα ρούχα, καθώς πολλά κουρτινόξυλα βρίσκονται πάνω από τα θερμαντικά σώματα σε ένα σπίτι, τα οποία παρέχουν ανερχόμενη θερμότητα για να επιταχύνουν τους χρόνους στεγνώματος.

«Βάλτε τα ρούχα σε κρεμάστρες και κρεμάστε τα στο κουρτινόξυλο στα υπνοδωμάτια και στα δωμάτια που σας περισσεύουν πάνω από το καλοριφέρ και θα στεγνώσουν μέσα στην ημέρα», λέει η Lynsey. «Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε τη ράγα του ντους σας για αυτόν τον σκοπό.

Το κρέμασμα των ρούχων σε κρεμάστρες μειώνει, επίσης, τον κίνδυνο εμφάνισης επίμονων τσακίσεων, κάνοντας το σιδέρωμα πιο γρήγορο.

Δημιουργήστε ένα πιο ζεστό περιβάλλον χωρίς θέρμανση

«Η αξιοποίηση κάθε φυσικού ηλιακού φωτός μπορεί να βοηθήσει στη θέρμανση των σπιτιών και στην ξήρανση τυχόν υγρού αέρα», αναφέρει ο ειδικός στα πλυντήρια Deyan Dimitrov, διευθύνων σύμβουλος της Laundryheap.

«Το άνοιγμα των κουρτινών και των περσίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας όχι μόνο επιτρέπει την είσοδο του ηλιακού φωτός για να αιχμαλωτίσει τη ζεστασιά, αλλά αποτρέπει, επίσης, την παγίδευση της υγρασίας γύρω από τα παράθυρα. Η χρήση χαλιών και μοκετών σε ξύλινα και πέτρινα δάπεδα μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στο να αισθάνονται τα δωμάτια πιο ζεστά, προσφέροντας επιπλέον μόνωση».

Όμως, εκτός από την αποφυγή της υγρασίας, η εξάλειψη της συμπύκνωσης μειώνει, επίσης, τη συχνότητα με την οποία θα πρέπει να καθαρίζετε τα παράθυρά σας.

Στεγνώστε με ένα πιστολάκι μαλλιών

Αν και το στέγνωμα των ρούχων με σεσουάρ μαλλιών δεν είναι ιδανικό για τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας, είναι όμως μια γρήγορη και εύκολη λύση για την διάλυση της αρχικής υγρασίας, αν θέλετε κάτι να στεγνώσει γρήγορα. «Η χρήση ενός σεσουάρ μαλλιών για το στέγνωμα των ρούχων είναι άλλο ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για το στέγνωμα στον ήλιο», λέει ο Deyan.

«Αυτό λειτουργεί καλύτερα σε μικρότερα ρούχα, όπως εσώρουχα και κάλτσες, και θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά το φορτίο στεγνώματος μακροπρόθεσμα».