Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μεταφοράς: Μετρό, τρόλεϊ, λεωφορεία, τραμ

Μετρό

Ανάβουν και πάλι τις μηχανές λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα, τα οποία θα λειτουργήσουν με πρόγραμμα αργίας, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και το πώς θα λειτουργήσουν σήμερα το μετρό και το τραμ, αλλά και τι ισχύει για τα δρομολόγια των τρένων.

Πώς θα λειτουργήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ

Οι Συγκοινωνίες Αθηνών (όμιλος ΟΑΣΑ) σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Αττικής, πραγματοποιούν συντονισμένες ενέργειες για τη σταδιακή αποκατάσταση της λειτουργίας των ΜΜΜ.

Στο πλαίσιο αυτό, και μετά από αυτοψίες των εποπτικών συνεργείων του ομίλου, προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα εκτέλεσης δρομολογίων, σήμερα θα κυκλοφορήσουν τα οχήματα (λεωφορεία και τρόλεϊ), με πρόγραμμα αργίας.

Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν μεταξύ 06.30 – 07.00, λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Με γνώμονα την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων, τα εποπτικά συνεργεία θα παρακολουθούν διαρκώς τις συνθήκες του οδικού δικτύου και τα δρομολόγια θα προσαρμόζονται αναλόγως.

Πώς θα κινηθούν μετρό-τραμ

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργούν κανονικά. Στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» – Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», δεν θα πραγματοποιούνται ενδιάμεσες στάσεις.

Στη γραμμή 1 η συγκοινωνία θα διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη και αντίστροφα, με προοπτική έως το μεσημέρι να δοθεί και το υπόλοιπο τμήμα της γραμμής σε λειτουργία.

Στο δίκτυο του ΤΡΑΜ, τα δρομολόγια θα διεξάγονται ως εξής:

Γραμμή 6 Σύνταγμα – Πικροδάφνη με τερματική στάση Λ. Βουλιαγμένης

Γραμμή 7 Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος με τερματική στάση Κολυμβητήριο

Έως το μεσημέρι αναμένεται να έχει αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία στο δίκτυο του ΤΡΑΜ.

Τι ισχύει για το δρομολόγια των τρένων

Τέλος, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, και υπό την προϋπόθεση της ελεγμένης και ασφαλούς λειτουργίας της υποδομής του δικτύου του ΟΣΕ, για σήμερα Τετάρτη 26/01/2022, ημέρα Αργίας, προβλέπεται να εκτελεστεί κανονικά το πρόγραμμα αργιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: δηλαδή, όπως κάθε Κυριακή, δεν θα κυκλοφορήσουν τα 1532, 1537, 1552, 1557 της Χαλκίδας και τα 4+4 ζεύγη στη γραμμή Κορωπί-Λιόσια.

Οι επιπλέον αλλαγές των δρομολογίων για το κοινό, για την 26η Ιανουαρίου, συνίστανται στις ακυρώσεις:

των πρωινών IC-50 και IC-51 στη γραμμή Αθήνας και Θεσσαλονίκης

των πρωινών στη γραμμή της Χαλκίδας 11530, 1530, 1533.