Πως θα προστατέψεις τα μαλλιά σου κάτω από τον ήλιο

4427

Το καλοκαίρι επιλέγουμε να αφήνουμε τα μαλλιά μας ελεύθερα χωρίς ιδιαίτερο styling, όμως πολλές φορές ξεχνάμε ότι ο ήλιος και η θάλασσα τα ταλαιπωρούν. H καθημερινή τους φροντίδα είναι απαραίτητη για να μην “πάρουμε τα μαλλιά μας στο χέρι” τον Σεπτέμβριο. Αυτοί οι 10 απλοί τρόποι θα προστατέψουν τα μαλλιά σου και θα απολαύσεις το καλοκαίρι έχοντας το κεφάλι σου ήσυχο!

1. Φοράμε καπέλο!

Προστατεύει τα μαλλιά μας από τον ήλιο αλλά και το δέρμα του κεφαλιού και των αυτιών.

2. Κούρεμα

Ένα κούρεμα καθαρισμού είναι απαραίτητο μπαίνοντας στους καλοκαιρινούς μήνες. Απαλλάσσουμε τα μαλλιά μας από την ψαλίδα και έτσι έχουμε μία καθαρή και δυνατή άκρη η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τις βλαβερές ακτινοβολίες.

3. Προϊόντα sun care

Προμηθευόμαστε εξειδικευμένα προϊόντα με αντηλιακά φίλτρα, τα οποία έχουν όξινο ph με αποτέλεσμα να κλείνουν τα λέπια της τρίχας και να εγκλωβίζουν υγρασία, λιπίδια και χρωστικά.

4. Ξέβγαλμα

Όταν κολυμπάμε στη θάλασσα ή στη πισίνα φροντίζουμε να ξεβγάζουμε τα μαλλιά μας και να τα προστατεύουμε με καπέλο ώστε να στεγνώνουν πιο αργά και πιο ήρεμα.

5. Λούσιμο

Δεν χρησιμοποιούμε σαμπουάν για λιπαρότητα και ξηροδερμία καθημερινά.

6. Χτένισμα

Δεν μπερδεύουμε  τα μαλλιά μας όταν είναι βρεγμένα από την θάλασσα διότι η αλμύρα θα μας βοηθήσει να τα σπάσουμε. Η βρεγμένη τρίχα είναι 10 φορές πιο ευαίσθητη από την στεγνή.

Η βρεγμένη τρίχα αντέχει έως 140 βαθμούς ενώ η στεγνή έως 200. Αποφεύγουμε το δυνατό πιστολάκι ή τη πρέσα χωρίς ειδικό προϊόν προστασίας.

8. Χρησιμοποιούμε conditioner σε κάθε λούσιμο

Η τρίχα είναι υδροσκοπική γι’ αυτό αποβάλλει μόρια νερού όταν έρθει σε επαφή με ξηρό αέρα και θερμοκρασία. Σε στεγνά μαλλιά αποτελεί το 12% του βάρους τους. Η μαλακτική κρέμα θα βοηθήσει να τα ενυδατώσουμε και να διατηρήσουμε τα ποσοστά τους σε κανονικές τιμές.

9. Κάνουμε μάσκα 2 φορές την εβδομάδα

Αν τα μαλλιά μας είναι βαμμένα ή εκτεθειμένα σε υψηλές θερμοκρασίες οι ανάγκες τους είναι αυξημένες, οι βασικοί τροφοδότες των μαλλιών είναι οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και τα λιπίδια.

10. Θεραπεία

Εφαρμόζουμε εξειδικευμένη όξινη θεραπεία με ενίσχυση χρωστικού στο κομμωτήριο. Μας εξασφαλίζει ενυδάτωση, ένταση χρώματος, απίστευτη διάρκεια και εξαιρετική λάμψη.

      
*Tip: Η διατροφή είναι απαραίτητη για οτιδήποτε μεγαλώνει και τα μαλλιά δεν αποτελούν εξαίρεση.