Πόσα χρόνια μπορεί να πάει φυλακή η Ρούλα Πισπιρίγκου

495

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει προφυλακιστεί ως κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Εδώ και λίγες ημέρες, η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται έγκλειστη στον Κορυδαλλό, μετά τα όσα συνταρακτικά αποκαλύφθηκαν για τη χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης στην εννιά ετών Τζωρτζίνα, ένα κοριτσάκι που κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες είχε καταλήξει με εγκεφαλοπάθεια και παραπληγία λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Την ίδια ώρα υπάρχουν υποψίες ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου που ήταν η μόνη που βρισκόταν στο δωμάτιο της μικρής Τζωρτζίνας την ώρα που υπολογίζεται ότι χορηγήθηκε στο παιδί η κεταμίνη, ενώ εκτιμάται, σύμφωνα με αξιωματικούς του ανθρωποκτονιών, ότι ήταν αυτή που είχε «σωπάσει» το οξύμετρο έτσι ώστε να μην ειδοποιηθούν εγκαίρως οι γιατροί για το προβλημα οξυγόνου του παιδιού.

Η υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου ερευνάται πλέον σε δικαστικό επίπεδο. Εχει ανοίξει ο κύκλος των καταθέσεων, κατέθεσε ήδη την περασμένη εβδομάδα ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο και θα ακολουθήσουν και άλλοι γιατροί και νοσηλευτές που ασχολήθηκαν με το παιδί αλλά και συγγενικά πρόσωπα της οικογενειας. Την ίδια ώρα ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης κατέθεσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, ενώ σε συνεντεύξεις του τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται κόλαφος κατά της Πισπιρίγκου.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα ερευνώνται οι θάνατοι των δύο άλλων μικρών παιδιών της οικογένειας και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πόσο καιρό μπορεί να μείνει στη φυλακή αν ομολογήσει και πόσο αν δεν ομολογήσει

Στην υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας και την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε αναφερθεί και ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος,μιλώντας στο mega, όπου επισήμανε πως σοβαρά στοιχεία είναι τα ιατροδικαστικά, σημειώνοντας πως η προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ήρθε μετά την εύρεση της κεταμίνης, εξηγώντας πως η έλλειψη συναισθήματος από την 33χρονη μητέρα δεν είναι στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην ενοχή.

Κατόπιν, είπε πως στην περίπτωση μίας ομολογίας και συνάμα ειλικρινής μεταμέλειας από την πλευρά της κατηγορουμένης μπορεί να συνεκτιμηθεί από το δικαστήριο και να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό, το οποίο έχει συνέπειες ευεργετικές για έναν κατηγορούμενο, καθώς η ποινή φτάνει τα 15 χρόνια, από τα 25 που αντιστοιχούν στα ισόβια.

Ο δικηγόρος σημείωσε πως μετά την τελευταία απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου τα ελαφρυντικά σε τόσο σοβαρά αδικήματα δύσκολα θα αναγνωρίζονται από τα δικαστήρια γιατί ο Άρειος Πάγος έβαλε μία παράμετρο που λέει ότι η ποινή θα πρέπει να είναι ανάλογη της προσβολής που κάνεις στα έννομα αγαθά του ανθρώπου.