Πότε και πώς ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο 2022

Σε λιγότερο από έναν μήνα θα επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές, για το σχολικό έτος 2022 – 2023.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα σημάνει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα ανοίξουν τις πύλες τους την ίδια ημέρα για να υποδεχθούν τους μαθητές.

Φυσικά, το άγχος γονιών και εκπαιδευτικών αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα με τα οποία θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία.

Ο αριθμός κρουσμάτων, διασωληνωμένων και νεκρών από τον κορονοϊό, έχει ανοίξει και πάλι την συζήτηση για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό που θα τεθούν σε ισχύ.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Ντόρα Ψαλτοπούλου, και το ενδεχόμενο επαναφοράς των μέτρων ασφαλείας στα σχολεία, δήλωσε:

«Η απόφαση για την επιστροφή της μάσκας στα σχολεία θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα των δύο τελευταίων εβδομάδων πριν το άνοιγμα των σχολείων. Την απόφαση θα την λάβει η σχετική επιτροπή. Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να μην υπάρχουν μάσκες».

Πάντως, η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός μαζικού testing στους μαθητές στις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς.

Όσον αφορά την 4η δόση, είπε ότι η σύσταση των ειδικών έως τώρα είναι να την κάνουν οι άνω των 60 και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, ανεξαρτήτου ηλικίας.

«Είναι πολύ σημαντικό, είναι αποτελεσματικό αυτό το εμβόλιο, η 4η δόση ως προς τη βαριά νόσηση και όταν έρθει το καινούριο (εμβόλιο) τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, βλέπουμε τις καινούριες συστάσεις για όλους» συνέχισε.