Πούτιν: Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, τότε θα συγχαρώ τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα συγχαρεί τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, όποιος και αν είναι αυτός «αν δεν μπει ένα τέλος στην εγχώρια πολιτική αντιπαράθεση».

Το Κρεμλίνο δήλωσε πριν μερικές ώρες ότι «τίποτα δεν άλλαξε». Σε παρατηρήσεις του κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που προβλήθηκε στην κρατική τηλεόραση στις 22 Νοεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι «δεν υπάρχει κρυφό κίνητρο, ότι μας αρέσει κάποιος ή ότι δεν μας αρέσει κάποιος», αρνούμενος ακόμα να δώσει συγχαρητήρια στον διαφαινόμενο πρόεδρο.

«Περιμένουμε απλώς ένα τέλος στην εγχώρια πολιτική αντιπαράθεση», είπε, προσθέτοντας ότι τα συγχαρητήριά του δεν θα άλλαζαν την τεταμένη σχέση μεταξύ των κυβερνήσεων των δυο χωρών. «Δεν μπορείς να χαλάσεις μια χαλασμένη σχέση», είπε.

Η εντολή του προέδρου των ΗΠΑ για έναρξη της διαδικασίας μετάβασης «δεν είναι αρκετή», δήλωσε την Τρίτη ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το TASS.

«Οι αναθεωρήσεις και οι επανακαταμετρήσεις σε ορισμένες πολιτείες συνεχίζονται και χωρίς την ολοκλήρωσή τους, τα αποτελέσματα των εκλογών δεν μπορούν να ανακοινωθούν επίσημα», είπε.