Πούτιν: Μέγιστη προτεραιότητα της Ρωσίας η σωτηρία των ανθρώπων του Ντονμπάς

Τη «σωτηρία των ανθρώπων» του Ντονμπάς έθεσε σαν βασική προτεραιότητα της Ρωσίας την τρέχουσα περίοδο ο Βλαντιμίρ Πούτιν στα μέλη της κυβέρνησης, με δεδομένη την επιχείρηση στην Ουκρανία, καθώς και τα εν εξελίξει δημοψηφίσματα προσάρτησας σε Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια. «Φυσικά, σήμερα, στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και των δημοψηφισμάτων στο Ντονμπάς, η διάσωση ανθρώπων σε όλα τα εδάφη που διεξάγονται τα δημοψηφίσματα βρίσκεται στο προσκήνιο και είναι στο επίκεντρο της προσοχής ολόκληρης της κοινωνίας μας, ολόκληρης της χώρας. Αυτό είναι φυσικό, διότι συνδέεται επίσης με μια σειρά από δραματικά γεγονότα» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

Στη συνέχεια, κατηγόρησε τη Δύση και τις κυρώσεις που επιβάλλει στη Ρωσία, για την επισιτιστική κρίση και την έλλειψη τροφίμων σε αδύναμες χώρες. Παράλληλα, χαρακτήρισε «απατεώνες» τους Δυτικούς, λέγοντας πως από τις 23 Σεπτεμβρίου και από τα 203 πλοία που έφυγαν από τα λιμάνια της Ουκρανίας, μόνο τέσσερα πήγαν στις φτωχότερες χώρες στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΗΕ.

«Η κατάσταση εδώ δεν αλλάζει, είναι μια πλήρης απάτη, και τίποτα περισσότερο. Επαναλαμβάνω, η Δύση προκαλεί μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση», δήλωσε ο Πούτιν.

Ανέφερε ακόμα πως η φετινή συγκομιδή σιτηρών στη Ρωσία αναμένεται να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς 138,7 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών έχουν ήδη συγκομιστεί και αναμένονται, συνολικά, 150 εκατομμύρια τόνοι.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως στη σημερινή δύσκολη κατάσταση, η Ρωσία θα καλύψει τις ανάγκες της και θα είναι σε θέση να εξάγει σιτηρά. «Στην τρέχουσα δύσκολη κατάσταση, η κάλυψη των αναγκών μας με τα πιο σημαντικά είδη είναι εγγυημένη», σημείωσε.