Προειδοποίηση Πεσκόφ σε Σουηδία και Φινλανδία: “Δεν θα είστε πιο ασφαλείς στο ΝΑΤΟ”

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, έστειλε το μήνυμα της Ρωσίας σε Φινλανδία και Σουηδία.

Την εκτίμηση ότι τυχόν ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν θα ενισχύσει τη στρατηγική ασφάλειας στην Ευρώπη διατύπωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις.

«Υπάρχει ανάγκη για μια πολύ βαθιά ανάλυση σχετικά με τις πιθανές συνέπειες. Δεν πιστεύουμε, δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι η είσοδος της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα ενισχύσει ή θα βελτιώσει την στρατηγική ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο» είπε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, ένα ζήτημα που μας προκαλεί ανησυχία και θα το παρακολουθήσουμε προσεκτικά όσον αφορά τις συνέπειες από την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ σε σχέση με την ασφάλεια της Ρωσίας η οποία θα πρέπει να διασφαλιστεί με απόλυτο τρόπο και χωρίς όρους» πρόσθεσε ο Πεσκόφ σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Μόσχα καταγράφει με προσοχή τις δηλώσεις των σουηδικών αρχών ότι δεν προτίθενται να εγκαταστήσουν ξένες στρατιωτικές βάσεις και οπλικά συστήματα στο έδαφος της Σουηδίας σε περίπτωση ένταξης στο ΝΑΤΟ.