Προκαλεί ο Ακάρ: Η Ελλάδα δεν φέρεται σαν καλός γείτονας

Ακάρ

Για μια ακόμη φορά ο Χουλουσί Ακάρ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης, εμφανίζοντας -μάλιστα- την Τουρκία αποφασισμένη να προστατεύσει την “Γαλάζια Πατρίδα” από την κακιά γειτνίαση με την Ελλάδα.

Η συμπεριφορά της Ελλάδας δεν είναι η κατάλληλη για μία καλή γειτνίαση
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, επανερχόμενος στο απίθανο τουρκικό σενάριο περί δήθεν παρενόχλησης του “Τσεσμέ” από ελληνικά μαχητικά F-16, είπε: “Θεωρούμε ότι η συμπεριφορά της Ελλάδας στο Αιγαίο δεν είναι η κατάλληλη για μία καλή γειτνίαση”. Και συμπλήρωσε: Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας μας”.

Σημειώνεται ότι σε ένα προκλητικό δημοσίευμα στις 23 Φεβρουαρίου, με τίτλο “Ελληνικά μαχητικά αεροπλάνα παρενόχλησαν το Τσεσμέ που πραγματοποιεί έρευνες σε διεθνή ύδατα”, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu μετέδωσε πως “τέσσερα F-16 που ανήκουν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησαν το Τσεσμέ στα ανοιχτά της Λήμνου”.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι το τουρκικό πλοίο έκανε έρευνες σε διεθνή ύδατα, όταν το “ένα από τα μαχητικά εκτόξευσε φωτοβολίδα για εκφοβισμό περίπου δύο ναυτικά μίλια από το σημείο που βρισκόταν το Τσεσμέ”. Ελληνικές στρατιωτικές πηγές διέψευσαν κατηγορηματικά το δημοσίευμα.