Προς πώληση αυτή η ξεχωριστή Ferrari 340 America (Pics)

Ferrari 340 America

Αυτή η Ferrari 340 America του 1952 έχει αγωνιστικό παλμαρέ και συμμετοχή στον θρυλικό αγώνα του Le Mans και κάποτε άλλαξε χέρια για 200 δολάρια- κάτι που δεν αναμένεται να επαναληφθεί τώρα που και πάλι διατίθεται προς πώληση.

Αυτή η 340 America έχει μια period correct απόχρωση του μπλε και είναι σχεδιασμένη ειδικά για αγώνες αυτοκινήτων.

Το 1952, την οδήγησαν οι Andre Simon και Lucien Vincent στις 24 ώρες του Le Mans, οι οποίοι κατάφεραν να τερματίσουν στην πέμπτη θέση. Μετά την καριέρα του αυτοκινήτου στην Ευρώπη, εξήχθη στις ΗΠΑ. Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, αγοράστηκε από έναν άνδρα στο Τέξας που αντικατέστησε (!) τον V12 κινητήρα των 4,1 λίτρων, με V8 της Chevrolet. Ο αρχικός κινητήρας της Ferrari πουλήθηκε ξεχωριστά και μετά την καταστροφή του αμαξώματος, βρέθηκε σε μια ιδιοκατασκευή. Το αυτοκίνητο μέχρι το 1990, ήταν σε πλήρη ανυποληψία και τότε ήταν που ο Mike Sanfilippo το αγόρασε για μόλις 200 δολάρια, καθώς το είχε βρει μέσα σε έναν αχυρώνα.

Το 2006, ο ειδικός της αυτοκινητοβιομηχανίας Thom Shaughnessey πλήρωσε 26.912 δολάρια για το αυτοκίνητο, όταν κυκλοφόρησε στο eBay. Ο Shaughnessy σκόπευε να προχωρήσει σε πλήρη αποκατάσταση του αυτοκινήτου και να το επαναφέρει στην παλιά του δόξα αλλά μετά από μια πιο προσεκτική έρευνα για το αυτοκίνητο, προέκυψε πως το συγκεκριμένο είχε αγωνιστικό pedigree και συμμετοχή στο θρυλικό 24ωρο αγώνα του Le Mans. Επιπλέον, σύντομα ανακαλύφθηκε ότι ήταν μια από τις 24 μόνο 340 America που κατασκευάστηκαν ποτέ.


Τώρα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το αυτοκίνητο είναι πολύ καλά ανακατασκευασμένο και έχει δεχτεί περιποίηση με την υπογραφή της Ferrari Classiche– μαζί με κάποιες δεκάδες χιλιάδες δολάρια και μένει να δούμε όταν αλλάξει για άλλη μια φορά χέρια, τι τιμή θα πιάσει.

Ferrari 340 America