Πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε προβλήματα σε όσους προχωρούν σε φυλομετάβαση σε νεαρή ηλικία

249

Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι οι βιολογικές γυναίκες που προχωρούν σε φυλομετάβαση υποφέρουν από «μεταεμμηνοπαυσιακά» προβλήματα, όπως η ακράτεια, σε ανησυχητικά για τα όρια νεαρές ηλικίες λόγω της χρήσης τεστοστερόνης.

Η έρευνα, η οποία ανέλυσε 68 βιολογικές γυναίκες που έπαιρναν ορμόνες για τη μετάβαση από γυναίκα σε άνδρα, διαπίστωσε ότι το 95% είχε αναπτύξει δυσλειτουργία του πυελικού εδάφους, αναφέρει η Telegraph.

Οι συμμετέχοντες, που είχαν μέση ηλικία τα 28 έτη, εμφάνισαν συμπτώματα της ουροδόχου κύστης και του εντέρου που συνήθως παρατηρούνται σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ο αντίκτυπος των φαρμάκων για την αλλαγή φύλλου στις σωματικές λειτουργίες είναι ανεπαρκής έρευνα, καθώς οι κλινικές για το φύλο δεν ενημερώνουν τους ασθενείς για τους σχετικούς κινδύνους.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 87% των συμμετεχόντων παρουσίασε συμπτώματα, όπως ακράτεια, συχνοουρία και ενούρηση στο κρεβάτι, ενώ το 74% υπέφερε από προβλήματα εντέρου όπως δυσκοιλιότητα ή αδυναμία ελέγχου των κοπράνων. Επιπλέον, το 53% ανέφερε σεξουαλική δυσλειτουργία, με σχεδόν το ήμισυ να αντιμετωπίζει διαταραχές οργασμού και το ένα τέταρτο να υπομένει κάποιον πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι το ποσοστό ακράτειας ούρων μεταξύ των τρανς ανδρών ήταν περίπου τρεις φορές υψηλότερο από αυτό του γενικού γυναικείου πληθυσμού, επηρεάζοντας έναν στους τέσσερις σε σύγκριση με το 8% των γυναικών.

Η Elaine Miller, φυσιοθεραπεύτρια υγείας της πυέλου και μέλος της Chartered Society of Physiotherapy, προειδοποίησε ότι τα φάρμακα βάζουν τους νέους στην «ακριβώς την ίδια τροχιά» με εκείνες που περνούν από την εμμηνόπαυση.

«Πολλές γυναίκες δεν παρουσιάζουν συμπτώματα μέχρι να φθάσουν στην εμμηνόπαυση και μετά αρχίζουν να παρουσιάζουν προβλήματα. Αυτή φαίνεται να είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία για τις γυναίκες που λαμβάνουν ξεκινούν την διαδικασία της φυλομετάβασης, αλλά δεν έχουν υπάρξει πολλές πληροφορίες στην έρευνα», δήλωσε η Miller στην Telegraph.

Οι συγγραφείς της μελέτης, με επικεφαλής τη Lyvia Maria Bezerra da Silva από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Pernambuco της Βραζιλίας, τόνισαν την υψηλή συχνότητα των συμπτωμάτων δυσλειτουργίας του πυελικού εδάφους και ζήτησαν περισσότερη έρευνα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της τεστοστερόνης, οι οποίες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστες.

Η Kate Barker, διευθύνων σύμβουλος της LGB Alliance, εξέφρασε την ανησυχία της για τη ζημιά που προκαλούν οι αυτές χειρουργικές επεμβάσεις, δηλώνοντας ότι η ομάδα, η οποία «μιλούσε σταθερά για τη ζημιά που προκλήθηκε από αυτές τις πειραματικές χειρουργικές επεμβάσεις, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων πραγματοποιούνται σε λεσβίες, γκέι και αμφιφυλόφιλους. Η ομάδα άκουσε μαρτυρίες από άτομα που ζουν με τις συνέπειες των αποφάσεων που ελήφθησαν σε νεαρή ηλικία, συμπεριλαμβανομένης της μόνιμης στείρωσης και της απώλειας της σεξουαλικής λειτουργίας.

Διάφορες έρευνες ώθησαν το βρετανικό NHS να σταματήσει να συνταγογραφεί αναστολείς της εφηβείας εκτός κλινικών δοκιμών και να διακόψει τις ορμόνες σε άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών, ενώ ζήτησε την προσοχή στις θεραπείες ατόμων κάτω των 25 ετών.