Ψηφίστηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ η τροπολογία για τις ποινές στους αντιεμβολιαστές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά σχολείο

Με ευρύτερη πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροπολογία που αυστηροποιεί τις κυρώσεις στους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, παρότι εκείνα βρίσκονται ακόμα σε ηλικία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ψήφισε η Βουλή.

Η ρύθμιση των υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης στοχεύει στην αντιμετώπιση των αρνητών γονιών και κηδεμόνων που κρατούν τα παιδια τους μακριά από το σχολείο  διαφωνώντας με τη χρηση μασκας και self test.

Η διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο) τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Στην επίμαχη ψηφοφορία, εκτός της Νέας Δημοκρατίας, υπέρ της ρύθμισης ψήφισε και το Κίνημα Αλλαγής, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν διαφωνώντας με τον οριζόντιο χαρακτήρα της διάταξης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ανεφερε μεταξυ αλλων «Ήταν μια διάταξη που υπήρχε ως πταίσμα! Προφανώς θα ελεγχθούν οι ιδιαιτερότητες ορισμένων οικογενειών, ωστόσο το να το κάνει κανείς συνειδητά ή για λόγους ιδεοληψίας δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και να μη το αντιμετωπίσουμε! Είναι ζήτημα ηθικής».