«Πυρά» από την τουρκική αντιπολίτευση κατά Ερντογάν και κυβέρνησης για τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας

Ερντογάν

«Πυρά» κατά της τουρκικής κυβέρνησης εξαπέλυσε σήμερα η τουρκική αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή για τον προυπολογισμό του υπουργείου Αμυνας με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις που εξαπολύει συνεχώς κατά της Ελλάδας αλλά και μετά τις επαναλαμβανόμενες απειλές από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως «θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά».

«Το “μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά”, που χρησιμοποιείται ειδικά για την Ελλάδα δεν συνάδει με το Σύνταγμα μας που προβλέπει “ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο!”. Αν και η Δημοκρατία της Τουρκίας έχει δίκιο εναντίον της Ελλάδας από πολλές απόψεις, σε εθνική κλίμακα και ενώπιον του διεθνούς δικαίου, αυτός ο λόγος για την Ελλάδα δημιούργησε ένα διεθνές μπλοκ πίσω από την Ελλάδα και έβαλε την Τουρκία σε δεύτερο πλάνο. Επομένως να αποφύγετε τέτοιες δηλώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Ιμπραήμ Οζντέν Καμπόγλου επικρίνοντας τη στάση του Τούρκου προέδρου απέναντι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Άμεση ήταν η απάντηση από τον βουλευτή του κόμματος του Ερντογάν, Σαλίχ Τσόρα. «Τι να κάναμε δηλαδή. Μας παρενοχλούν μας ρίχνουν προειδοποητικές βολές. Μόνο Έλληνας βουλευτής θα μπορούσε να μιλήσει έτσι» είπε ο βουλευτής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.