Ρομά και Πακιστανός που έκλεβαν εκκλησίες αναστάτωσαν τα δικαστήρια του Βόλου

460

Δυο νεαροί, ο ένας Έλληνας Ρομά και ο δεύτερος από το Πακιστάν έμειναν άφωνοι  χθες όταν άκουσαν την ποινή που τους επιβλήθηκε για κλοπές σε επτά εκκλησίες του Βόλου, από όπου «σήκωσαν» τάματα αξίας 100.000 ευρώ.

Η έδρα αποφάσισε να περάσουν τους επόμενους 40 μήνες της ζωής τους στη φυλακή και τους έπιασε κυριολεκτικά αμόκ. Όταν οι αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες ξάπλωσαν στο διάδρομο των δικαστηρίων, έκλαιγαν και φώναζαν.

Διέρρηξαν ναούς και έκλεψαν παγκάρια και τάματα από ττον Άναυρο, την Παναγία Τρύπα, την Αγία Παρασκευή, τη Χρυσή Ακτή Παναγιάς, τον Άγιο Βασίλειο, τον Άγιο Νεκτάριο και τις Αλυκές.

«Δώστε μας μια δεύτερη ευκαιρία. Μπαίνουμε φυλακή και βγαίνουμε χειρότερα. Θέλω να αποτοξινωθώ», φώναζε ο νεαρός Ρομά που μόλις τον Νοέμβριο είχε αποφυλακιστεί για κλοπές.

Χθες, στο δικαστήριο ζήτησαν συγγνώμη για τις πράξεις τους και δήλωσαν ότι είναι τοξικομανείς ενώ αρνήθηκαν πως διέρρηξαν επτά ναούς.

Τους δύο δράστες εντόπισαν και συνέλαβαν αστυνομικοί αφότου είχαν τρυπώσει σε δύο ναούς μετά από απόπειρα να διαρρήξουν παρεκκλήσι.

Η πρώτη διάρρηξη έγινε στις 19 Μαΐου, μεταμεσονύκτιες ώρες. Παραβίασαν την πόρτα του προαυλίου εκκλησίας και στη συνέχεια το παράθυρο, μπήκαν και αφαίρεσαν τιμαλφή και τάματα.

Στις 23 Μαΐου, απογευματινές ώρες, παραβίασαν πόρτα σε άλλον ναό και πήραν το παγκάρι με 200 ευρώ. Την περασμένη Δευτέρα, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν παρεκκλήσι.

«Μας έκλεψαν τάματα 100.000 ευρώ»

Ιερείς που κατέθεσαν χθες στο δικαστήριο αναφέρθηκαν στις ζημιές που προκάλεσαν οι νεαροί σε πόρτες και τζάμια εκκλησιών, ενώ ένας ιερέας εκτίμησε ότι τα τάματα που κλάπηκαν από την εκκλησία του ήταν αξίας 100.000 ευρώ. «Είναι αθεόφοβοι, μας κατάκλεψαν, έπαιξαν με τον πόνο τόσων ανθρώπων», είπε.