Ρομπότ – δημοτικός υπάλληλος… «αυτοκτόνησε» – Πέπλο μυστηρίου σκεπάζει το απίστευτο συμβάν

120

Την “αυτοκτονία” ενός νοτιοκορεατικού ρομπότ διερευνά το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Γκούμι, αφού το ανδροειδές πέταξε τον εαυτό του από μια σκάλα ύψους δύο μέτρων, δηλαδή εξήμισι ποδιών, την Τετάρτη.

Το ρομπότ που έχει πλέον αχρηστευτεί είχε διοριστεί στο δημοτικό συμβούλιο τον Αύγουστο του 2023 και ήταν ικανό να καλεί το ασανσέρ και να μετακινείται μόνο του μεταξύ των ορόφων.

Ένας αξιωματούχος του δημοτικού συμβουλίου εντόπισε το ρομπότ “να κάνει κύκλους σε ένα σημείο σαν να υπήρχε κάτι εκεί” πριν συμβεί το περιστατικό, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο Agence France-Presse. Αργότερα βρέθηκε να μην ανταποκρίνεται και να έχει “διαλυθεί” σε κομμάτια.

“Τα κομμάτια έχουν συλλεχθεί και θα αναλυθούν από την εταιρεία”, μετέφερε αξιωματούχος του δημοτικού συμβουλίου της Γκούμι.

Τα πρωτοσέλιδα των τοπικών μέσων ενημέρωσης κυκλοφόρησαν μετά την “αυτοκτονία” του ρομπότ, ρωτώντας πράγματα όπως “Γιατί το έκανε αυτό ο επιμελής δημόσιος υπάλληλος;” ή “Ήταν η δουλειά πολύ σκληρή” για το ανδροειδές;”.

slúchadlo zúfalstva vozík robot commits suicide vážny klasifikácia užívateľ

Το ρομπότ ήταν ένα από τα πρώτα του είδους του που εντάχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και “βοηθούσε στις καθημερινές παραδόσεις εγγράφων, στην ανάδειξη της πόλης και παρέδιδε πληροφορίες”, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του δημοτικού συμβουλίου. Εργαζόταν από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ. και είχε τη δική του κάρτα υπαλλήλου δημόσιας υπηρεσίας.

Το μέσο Washington Examiner επικοινώνησε με την Bear Robotics, την καλιφορνέζικη startup ρομπότ που κατασκεύασε το εν λόγω ρομπότ.

Αυτή η φαινομενική “αυτοκτονία” του cyborg έρχεται κατά τη διάρκεια μιας αναγέννησης της ανάπτυξης της τεχνολογίας των ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης. Μόνο η Νότια Κορέα διαθέτει ένα cyborg για κάθε 10 υπαλλήλους, ενώ Ιάπωνες ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα έναν τρόπο να συνδέουν τεχνητό δερματικό ιστό σε ανθρωποειδή ρομπότ.

Οι επιστήμονες αναπτύσσουν επιπλέον ρομπότ με “συναισθήματα” που μπορούν να κατανοούν και να σχετίζονται με τα ανθρώπινα συναισθήματα.

Πηγή: NewsFire.GR