Ρωσία: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε ορθόδοξο ναό και συναγωγή στο Νταγκεστάν

232

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για όσα συμβαίνουν στο Νταγκεστάν, μία από τις δημοκρατίες που απαρτίζουν την Ρωσική Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ορθόδοξου ναού και συναγωγής. Μάλιστα ένας από τους δύο λατρευτικούς χώρους – πιθανότατα η συναγωγή – τυλίχθηκε στις φλόγες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ένοπλοι στο Νταγκεστάν πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών που έσπευσαν στα σημεία των επιθέσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως ταυτόχρονα με τις επιθέσεις στον ναό και την συναγωγή, υπήρξαν πυροβολισμοί και εναντίον αστυνομικού τμήματος.

 

 

 

Λίγα λεπτά αργότερα υπήρξαν αναφορές για ανταλλαγή πυροβολισμών στα ρωσικά σύνορα με την Αμπχαζία στην περιοχή του φυλακίου στον ποταμό Ψου, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες.

Είναι άγνωστο εάν το περιστατικό έχει σχέση με τα γεγονότα στο Νταγκεστάν.

Η επίθεση σε λατρευτικούς χώρους Ορθόδοξων και Εβραίων, σε μία περιοχή που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, κάνει ορισμένους να μιλούν ήδη για πιθανή τρομοκρατική επίθεση του ISIS.

Αφορμή η επίθεση που είχε γίνει στην Μόσχα, στο Crocus City Hall, τον περασμένο Μάρτιο, για την οποία την ευθύνη είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.