Ρωσία: Τέσσερις νεκροί από επιθέσεις ουκρανικών drones σε ενεργειακές υποδομές του Μπέλγκοροντ

586

Ο περιφερειάρχης της Μπέλγκοροντ, περιοχής που βρίσκεται στη νότια Ρωσία, στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα μέσω Telegram ότι τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι σε ουκρανικές επιθέσεις με drones.

«Αυτές οι 24 ώρες ήταν πολύ δύσκολες για την περιφέρεια της Μπέλγκοροντ. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν (και) 20 τραυματίστηκαν, 17 από τους οποίους βρίσκονται ακόμη σε ιατρικά κέντρα, ανάμεσά τους δυο σε σοβαρή κατάσταση», διευκρίνισε ο Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε υποσταθμό του δικτύου ηλεκτροδότησης στην περιφέρεια Ραστόφ της νότιας Ρωσίας, η οποία γειτονεύει με την ουκρανική επικράτεια, όταν εξαπολύθηκε επίθεση «δεκάδων» drones της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, γνωστοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες μέσω Telegram ο περιφερειάρχης της Βασίλι Γκόλουμπεφ.

«Εξαιτίας αεροπορικής επίθεσης στην περιοχή Ραντιόναβα-Νεσβετάισκι, πήραν φωτιά δυο μετασχηματιστές σε υποσταθμό», ανέφερε ο κ. Γκόλουμπεφ, διαβεβαιώνοντας πως συστοιχίες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν δεκάδες ουκρανικά drones.

Η επιδρομή καταγράφτηκε την επομένη ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων σε διάφορες ουκρανικές περιοχές, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 41 αμάχους, κατά νεότερη καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, βασισμένη σε επίσημες ανακοινώσεις των αρχών των περιφερειών που επλήγησαν.

Πηγή: OnAlert.GR