Ρούλα Πισπιρίγκου: Αίτηση αποφυλάκισης θα καταθέσουν οι δικηγόροι της

Αίτηση αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένεται να καταθέσουν εντός της ημέρας οι συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορούμενης για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης, Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η ίδια όταν επήλθε ο θάνατος του παιδιού στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν ήταν στον θάλαμο, αλλά μόνο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτός είναι και ο λόγος που οι συνήγοροι υπεράσπισης διαπίστωσαν πως μπορούν να καταθέσουν αίτηση αποφυλάκισης για να αφεθεί ελεύθερη η πελάτισσα τους με περιοριστικούς όρους.

Το πρώτο βράδυ της στην φυλακή ήταν αρκετά δύσκολο, καθώς η ίδια είναι σε απομόνωση με τις άλλες συγκρατούμενές της να δηλώνουν πως είναι ανεπιθύμητη.

Η 33χρονη βρίσκεται σε ειδικό κελί στον 1ο όροφο της 6ης πτέρυγας, μόνη της, ωστόσο τις πρώτες της ώρες στη φυλακή -όπου και συνειδητοποίησε τι συμβαίνει- ξέσπασε σε κλάματα, Βέβαια, σε γενικές γραμμές χαρακτηρίστηκε ως συνεργάσιμη.

Ενδεικτικά είναι, εξάλλου, τα λόγια της λίγο πριν από τη μεταγωγή της στον Κορυδαλλό, καθώς μιλώντας στο STAR είπε πως «ήμουν σχεδόν βέβαιη ότι θα πήγαινα σπίτι μου. (…) Δεν υπάρχουν στοιχεία. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι ζήτησε να έχει στο κελί

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε δύο πράγματα κατά την κράτησή της στις φυλακές.

Πρώτον, μια τηλεόραση, ώστε να παρακολουθεί τις εξελίξεις (οι οποίες σε μεγάλο βαθμό την αφορούν, κιόλας).

Και, δεύτερον να μπορεί να καπνίζει. Αυτό, πάντως, θα γίνει με την παρουσία ενός φύλακα έξω ακριβώς από το κελί, που θα της κρατά τον αναπτήρα, διότι δεν επιτρέπεται στην ίδια να τον έχει στην κατοχή της για λόγους ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα έχει πρόσβαση και σε καρτοτηλέφωνο, γι’ αυτό ζήτησε και τηλεκάρτες.

Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι για τη σωματική της ακεραιότητα, έτσι θα προαυλίζεται μόνη και σε συγκεκριμένες ώρες, θα σιτίζεται μόνη της, ενώ δεν θα έχει καμία οπτική επαφή με άλλες κρατούμενες.