Ρούλα Πισπιρίγκου: «Νέες κατηγορίες σε βάρος της ενώ ήμασταν έτοιμοι για αίτημα αποφυλάκισης με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας», λέει ο δικηγόρος της

Πάτρα 3 παιδιά – εξελίξεις: Ο δικηγόρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, Κωνσταντίνος Ζάρδας, μίλησε για τη νέα εξέλιξη στην υπόθεση σχετικά με το πόρισμα των ιατροδικαστών, πως Ίριδα και Μαλένα έφυγαν από τη ζωή από εγκληματική ενέργεια.

Ειδικότερα, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Κωνσταντίνος Ζάρδας, σημείωσε πως η υπεράσπιση αναμένει να πάρει στα χέρια της τα πορίσματα για να δει πώς θα κινηθεί.

 

«Εάν το πόρισμα είναι όπως έχουμε πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ, φαντάζομαι ότι θα της αποδοθεί κατηγορία για ανθρωποκτονίες. Δεν ξέρω αν θα κριθεί σκόπιμο να ληφθεί κάποια κατάθεσή της προηγουμένως».
Σύμφωνα με τον κ. Ζάρδα:

«Αναμένει τις εξελίξεις (σ.σ. η Πισπιρίγκου) και περιμένουμε να δούμε τα περιβόητα στοιχεία που ακούμε μόνο από την τηλεόραση για να δούμε τι υπάρχει σε βάρος της και πόσο μπορεί να είναι αντιμετωπίσιμα ή μη».

 

Ο ίδιος σημειώνει ότι η υπεράσπιση της 33χρονης δε θα ζητήσει άλλες ιατροδικαστικές εξετάσεις, ωστόσο η ερμηνεία αυτών «θα δούμε αν επιδέχεται άλλης ερμηνείας. Αυτό είναι το ζήτημα».

Ο συνήγορος της 33χρονης κατηγορούμενης για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, επισημαίνει ότι, κατά την γνώμη του, η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αθώα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Αντιμετωπίζουμε την κάθε υπόθεση ξεχωριστά. Βλέπουμε τα στοιχεία και χαράσσουμε υπερασπιστική γραμμή με βάση τη θέση της εντολέως μας.

Προσωπικά αισθάνομαι ότι η γυναικά αυτή είναι αθώα αλλά είναι κακοτράχαλος δρόμος για να το αποδείξω και να δημιουργήσω πολλές σοβαρές αμφιβολίες για την ενοχή της».

Και συμπληρώνει:

«Η δικογραφία για την Τζωρτζίνα καθόλου δε με πείθει ότι είναι ένοχη η κατηγορουμένη. Πολλοί κάνουν λόγο για συμπτώσεις και ότι δεν μπορεί να είναι σύμπτωση ο θάνατος τριών παιδιών. Έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει όμως μια σύμπτωση.

Θεωρώ ‘συμπτωματικό’ το γεγονός ότι ενώ ήμασταν στα πρόθυρα για να καταθέσουμε αίτημα αποφυλάκισης για την υπόθεση της Τζωρτζίνας που είχε μεγάλες πιθανότητες να είχε επιτυχία, αυτήν την χρονική στιγμή έπεσαν οι νέες κατηγορίες σε βάρος της (σ.σ. της Πισπιρίγκου)».

Ο κ. Ζάρδας τόνισε ότι κανείς δε θα έπρεπε να σπεύσει να καταδικάσει την 33χρονη, καθώς «οι αποφάσεις ανατρέπονται, ακόμα και οι τελεσίδικες».