Ρούλα Πισπιρίγκου: Στις 12 στον ανακριτή –Κατηγορείται ότι 5 φορές προσπάθησε να σκοτώσει την Τζωρτζίνα παραμονές του θανάτου της

Στις 12:00 η ώρα το μεσημέρι αναμένεται να περάσει το κατώφλι της 18ης τακτικής ανακρίτριας η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 33χρονη θα απολογηθεί για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, μετά τη δίωξη που της ασκήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ μέχρι στιγμής τηρεί σιγή ιχθύος.

Ήδη, από την περασμένη Τετάρτη όταν και συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών, έδειξε τον δρόμο που θα ακολουθήσει καθώς δεν έχει ομολογήσει.

Αστυνομικοί που γνωρίζουν πολύ καλά την υπόθεση ανέφεραν στο iefimerida πως «η Ρούλα έχει δύο δρόμους να ακολουθήσει υπερασπιστικά. Ή να πει ότι δεν υπάρχει κεταμίνη ή να πει ότι “δεν έδωσα εγώ την κεταμίνη”. Πρέπει να βγει στην αντεπίθεση ωστόσο δεν κατονομάζει κανέναν γιατρό που θα μπορούσε να πήγε και να το έκανε».

Η ίδια έδειξε πρόθυμη να υποβληθεί ακόμα και σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους, κάτι -που ίσως και να γνώριζε- δεν προβλέπεται από την ποινική δικονομία.

Δεν προκύπτει ότι χρησιμοποιείται κεταμίνη στο νοσοκομείο Παίδων

Ωστόσο, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των γιατρών , η κεταμίνη δεν είναι ουσία που χρησιμοποιείται/χορηγείται στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, εκεί όπου στις 29 Ιανουαρίου 2022 το παιδί κατέληξε.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πριν καταλήξει η 9χρονη εκείνο το μοιραίο Σάββατο, ακόμα και την προηγούμενη ημέρα είχε πέντε διαδοχικά επεισόδια, που φέρεται να προκλήθηκαν ίσως και πάλι από την χορήγηση κεταμίνης.

Τα 5 διαδοχικά επεισόδια της Τζωρτζίνας

Αυτό είχε φανεί περίεργο στους γιατρούς με αποτέλεσμα να δώσουν εντολή τα φάρμακα τα οποία χορηγούνταν στην Τζωρτζίνα να δίνονταν μόνο από τους νοσηλευτές και όχι από την μητέρα της.

«Η ώρα ήταν 11:00. Διαπιστώσαμε ότι πράγματι η Γεωργία παρουσίαζε κάποιο επεισόδιο με ταχυκαρδία με 156 σφύξεις, σταδιακά αποκορεσμό, ταχύπνοια και προσήλωση βλέμματος στα αριστερά, κόρες σε μυδρίαση και έβγαζε έναν ήχο σαν γκρίνια δεν μπορώ να τον περιγράψω αλλιώς. Βαλαμε οξυγόνο, ακούσαμε στηθακουστικά το παιδί και διαπιστώσαμε ότι οι σφίξεις ήταν αυτές που κατέγραφε το οξύμετρο και κρατήσαμε χρόνο για να δούμε πώς θα εξελιχθεί το επεισόδιο. Κάπου στα τρία λεπτά χορηγήσαμε μιδαζολάμη παρειακά και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το επεισόδιο λύθηκε. Όλο το επεισόδιο κράτησε 3,5 λεπτά».

Ωστόσο 25 λεπτά αργότερα και ενώ η 33χρονη ήταν και πάλι μόνη της στον θάλαμο ειδοποιήθηκαν εκ νέου οι γιατροί για δεύτερι επεισόδιο.

«Την 11.25 ειδοποιηθήκαμε πάλι από τη μαμά ότι το παιδί κάνει νέο επεισόδιο. (…)Πήγαμε πάλι στο θάλαμο της Γεωργίας και είδαμε ότι παρουσίαζε παρόμοιο επεισόδιο με το προηγούμενο, το οποίο λύθηκε αυτόματα σε 1,5 λεπτό», αναφέρει στην κατάθεση της γιατρός, ενώ συμπλήρωσε ότι λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε τρίτο επεισόδιο και μέχρι τις 00.ΟΟ ακόμα δύο.

«Την ίδια μέρα επανέλαβε άλλα δύο επεισόδια. Την 18.30 ώρα και την 00.00 ώρα, διάρκειας 1,5 λεπτού με αυτόματη ύφεση, χωρίς τη σύγχρονη καταγραφή σαφούς επιληπτικής δραστηριότητας κατά την πολύωρη καταγραφή του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος».

Από τις εξετάσεις των γιατρών πάντως κρίθηκε ότι η Τζωρτζίνα ήταν σταθερή και δεν υπήρχε ανάγκη νοσηλείας της στη ΜΕΘ.

Τα Στελέχη του τμήματος Ανθρωποκτονιών έβαλαν σε προτεραιότητα την υπόθεση της Τζωρτζίνας καθώς θεώρησαν ότι επειδή ήταν το τρίτο παιδί που έφυγε από την ζωή και ξεκινούσε άμεσα η έρευνα, θα είχαν στα χέρια τους πιο γρήγορα απαντήσεις.

Ξεκινούν οι έρευνες και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας

Από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν ωστόσο και οι έρευνες, μετά την εισαγγελική παραγγελία και για τους θανάτους της Μαλένας και της ίριδας.

Πάντως αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως «Αφού αποδείχτηκε ο μηχανισμός θανάτου στο τρίτο παιδί, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες και οι άλλοι δύο θάνατοι να είναι εγκληματική ενέργεια».

Σημαντικό είναι να διαπιστωθεί και ο τρόπος που φέρεται να προμηθεύτηκε την κεταμίνη η 33χρονη, κάτι το οποίο θα μπορούσε να γίνει μέσω της…..παράνομης αγοράς, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο.

Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια κάνουν φύλλο και φτερό τις ηλεκτρονικές συσκευές της 33χρονης, σε μία προσπάθεια οι έμπειροι αναλυτές να εντοπίσουν ψηφιακά «ίχνη», που θα συμπληρώσει το κομμάτι του παζλ που λείπει.