Σαϊντού Καμαρά: «Ενισχύσαμε τον φάκελο του μαθητή» λέει η Κεραμέως για τον αριστούχο που κινδυνεύει με απέλαση

301

Ανάρτηση για την υπόθεση του μαθητή πρόσφυγα Σαϊντού Καμαρά που κινδυνεύει να απελαθεί, έκανε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Σχετικά με την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, οι συμμαθητές του & το Υπ. Παιδείας μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον. Θα αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών», γράφει χαρακτηριστική η κ. Κεραμέως.

Αρμόδια πηγή με γνώση όσων γίνονται στο παρασκήνιο, σημειώνει ότι έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια και έχουν υποβληθεί θετικές εισηγήσεις από τους δασκάλους και το υπουργείο να κατατεθούν υποστηρικτικά στοιχεία.

Το πρώτο αίτημά του για άσυλο μετά την ενηλικίωση απορρίφθηκε και οι ελπίδες όλων είναι στην επανεξέταση του αιτήματος στις 30 Μαρτίου.

Ο Σαϊντού Καμαρά, που αρίστευσε στο Λύκειο, κινδυνεύει να απελαθεί, καθώς δεν τηρεί τα κριτήρια για ανανέωση της άδειας παραμονής του. Ο νεαρός που κατάφερε να φύγει από την Γουϊνέα λόγω της φτώχειας, έφτασε στην χώρα μας, το 2019. Μόλις έφτασε στην Αθήνα άρχισε να φοιτά στο 1ο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου και εντάχθηκε άμεσα στην τοπική κοινωνία, ενώ μέσα σε μόλις 3 χρόνια, κατάφερε να γίνει ένας από τους καλύτερους μαθητές του σχολείου του.

O Σαιντού Καμαρά ανήμερα της 25ης Μαρτίου, παρέλασε στον Άγιο Δημήτριο, εκεί όπου ζει, τιμώντας την Εθνική Επέτειο. «Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα» δήλωσε στις κάμερες.

Ο ίδιος έχει εκμυστηρευτεί πως πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια εξαιτίας περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.