Σάλος με τις ψευδείς γνωματεύσεις κατά των πατεράδων για «κακοποίηση» των παιδιών τους

262

Στα άκρα φαίνεται πως φτάνουν ορισμένες γυναίκες προκειμένου να λάβουν την πλήρη επιμέλεια των παιδιών τους μετά από ένα διαζύγιο.

Για το θέμα έχει πραγματοποιήσει αναλυτικό ρεπορτάζ το Newsbomb.gr, από το οποίο προκύπτει ότι δρα ολόκληρο κύκλωμα με «πρόθυμους» ψυχολόγους και δικηγόρους, οι οποίοι παγιδεύουν σε έναν δικαστικό κυκεώνα πατεράδες, τους οποίους κατηγορούν για κακοποίηση των παιδιών τους. Σε πλείστες όσες περιπτώσεις, αυτοί αθωώνονται από το δικαστήριο, όταν όμως πια είναι πολύ αργά και η γονεϊκή αποξένωση έχει επέλθει, με κυριότερα θύματα φυσικά τα παιδιά.

Όπως προκύπτει και από ρεπορτάζ του Mega, μητέρες ύστερα από το διαζύγιο και προκειμένου να λάβουν την πλήρη επιμέλεια των παιδιών τους καταγγέλλουν τους πρώην συζύγους τους για κακοποίηση των παιδιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των Αρχών βρίσκεται γνωστή ψυχολόγος, η οποία πέρα της χορήγησης γνωματεύσεων έχει εμφανιστεί και ως μάρτυρας σε δίκη.

Ο δικηγόρος, Όθων Παπαδόπουλος, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση, λέγοντας πως σε κάθε μία περίπτωση των πατεράδων, εμφανίζεται μία γνωμάτευση που τους παρουσιάζει μια συγκεκριμένη, ψυχολόγος.

«Η γνωμάτευση δεν εμφανίζεται όμως ως καταγγελία αλλά στο πλαίσιο της δίκης που αφορά την επικοινωνία πατέρα – παιδιού. Στο διαδίκτυο ένας πατέρας είπε την εμπειρία του και ήρθε σε επαφή και με άλλους. Εκεί διαπίστωσαν πως η ψυχολόγος σε όλες τις περιπτώσεις ήταν η ίδια. Η συγκεκριμένη επιστήμονας δεν έκανε καμία συνεδρία από κοινού με τον πατέρα».

«Όταν ζητάμε τα στοιχεία από τα τεστ, δεν υπάρχουν»
Ο κ. Νίκος είναι ένας πατέρας που έπεσε θύμα και πλέον δεν έχει επικοινωνία με το παιδί του. Eξηγεί στην εκπομπή τι συνέβη.

«Στο πλαίσιο ενός διαζύγιο που ζήτησα παραπάνω χρόνο με τα παιδιά εμφανίστηκε η έκθεση. Όταν ζητάμε τα στοιχεία από τα τεστ, δεν υπάρχουν. Εγώ κατηγορούμαι για ενδοοικογενειακή βία προς το παιδί και το έμαθα στο δικαστήριο όταν πήγα για ασφαλιστικά μέτρα. Και όταν την πήρα την τηλέφωνο για να πάω να με εξετάσει, μου είπε πως δεν μπορεί γιατί θα κλείσει για διακοπές. Εάν το πάμε δικαστικά θα χρειαστώ 2-3 χρόνια. Το παιδί δεν το βλέπω, γιατί δεν το φέρνει».