Σαμοθράκη: 300 εθελοντές βοηθούν στη μάχη με τη φωτιά

242

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης (09.08.2022) στη Σαμοθράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr το πύρινο μέτωπο έχει μετατοπιστεί πάνω από τα Θερμά, στην ορεινή πλευρά του νησιού, με εθελοντές να σπεύδουν για βοήθεια στο σημείο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά στη Σαμοθράκη  υπήρχαν πολλοί ελεύθεροι κατασκηνωτές οι οποίοι πρόλαβαν να φύγουν.

«Αν και απαγορεύεται από τον νόμο βρίσκονται συνεχώς άτομα εκεί. Είναι σαν ένα κοινό μυστικό στην περιοχή μας το ελεύθερο κάμπινγκ και ανησυχούσαμε πως κάποια στιγμή θα γίνει το κακό. Τώρα αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά προχωράει και καίει το δάσος μας» αναφέρει επιχειρηματίας και κάτοικος της περιοχής στο ThessToday.gr.

300 εθελοντές στη μάχη με τη φωτιά
Στην μάχη με την φωτιά έσπευσαν περίπου 300 εθελοντές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν μαζί με τους πυροσβέστες που ξεκίνησαν να κατευθύνονται προς το βουνό ανά ομάδες προς τις εστίες φωτιάς πεζοί, καθώς το εδαφικό ανάγλυφο είναι πολύ δύσκολο με συνέπεια αρκετά σημεία να μην είναι προσβάσιμα για τα οχήματα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νικόλαος Γαλατούμος μιλώντας στο ThessToday.gr τόνισε ότι έως τώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο πλήττεται το οικοσύστημα του νησιού. «Ελπίζουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο πριν σταματήσουν οι ρίψεις των εναέριων μέσων όταν δύσει ο ήλιος», ανέφερε.