«Σανίδα σωτηρίας» αναζητεί o Μητσοτάκης στη ΔΕΘ – Με πολιτική επιδομάτων προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα

Προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος, με επιδόματα, που θα τάξει σε συνταξιούχους και νέους, κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη ΔΕΘ. Η ακρίβεια, η εγκληματικότητα, το αίσθημα ανασφάλειας, αλλά και το γονάτισμα των ελληνικών νοικοκυριών από φόρους και ανατιμήσεις δεν καλύπτονται από τις ομιλίες και τις παροχές που ο ίδιος θα ανακοινώσει από την Θεσσαλονίκη.

Το  βράδυ αναμένεται να παρουσιάσει το πακέτο των μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, αλλά και το ραγδαία επιδεινούμενο πρόβλημα της στέγασης, ελπίζοντας ίσως ότι θα αλλάξει το εις βάρος της κυβέρνησης κλίμα που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες μέσω των παροχών.

Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται για την μεγάλη φιέστα της παροχολογίας, νοσηλευτές, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, που ήδη άνοιξαν το χορό των κινητοποιήσεων, αλλά και άλλες κοινωνικές ομάδες ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση.

Για το λόγο αυτό η Θεσσαλονίκη έχει γίνει φρούριο με χιλιάδες αστυνομικούς να βρίσκονται στους δρόμους και στους χώρους που θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός και τα πολιτικά κλιμάκια.

Κινητοποιήσεις

Εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, φοιτητές και συλλογικότητες ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό, που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη ελπίζοντας με υποσχέσεις για παροχές να αποτινάξει τη σκιά του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.

Μετά τις κινητοποιήσεις της Παρασκευής, των υγειονομικών στο Ιπποκράτειο, του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ και των σωμάτων ασφαλείας στον Λευκό Πύργο, σειρά παίρνουν το απόγευμα του Σαββάτου συνδικάτα, οργανώσεις, συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και ξανά το ΠΑΜΕ.

Τα αιτήματα αφορούν ως επί των πλείστων την ακρίβεια, που έχει επιδεινωθεί λόγω πληθωρισμού, την ανεργία, τις εργασιακές συνθήκες, τα προβλήματα στη δημόσια Υγεία και τα κενά στην εκπαίδευση.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν γύρω στις 6 μ.μ. ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχουν ραντεβού στο Άγαλμα Βενιζέλου. Οργανώσεις και συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα συναντηθούν στην Καμάρα και στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας με Εγνατίας. Το ΠΑΜΕ καλεί στην πλατεία της ΧΑΝΘ.

Για την… τήρηση της ασφάλειας, η αστυνομία θα ρίξει στους δρόμους ισχυρές δυνάμεις, ενώ θα χρησιμοποιήσει ελικόπτερα, drone. Θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και θα αποκλειστεί η πρόσβαση στο κέντρο της πόλης ,τις ώρες κίνησης των επισήμων, αλλά των συγκεντρώσεων.