Σασμός spoiler: Η Καλλιόπη καταρρέει – Λέει την ιστορία της Ανθούλας

Καταιγιστικές θα είναι οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια στη σειρά Σασμός, αφού θα αποκαλυφθούν ένοχα μυστικά του παρελθόντος που θα προκαλέσουν αναταραχή.

Ο σταυρός που εμφανίζεται στον τάφο με το όνομα της Ανθούλας κάνει την Καλλιόπη να αναλάβει δράση: Προειδοποιεί τον Άγγελο να μην σκαλίζει άλλο το παρελθόν. Το ίδιο βράδυ, όμως, ο Άγγελος εμφανίζεται στο σπίτι της και αποκαλύπτει στον Αστέρη και τον Μαθιό πως είναι υιοθετημένος και ότι το όνομα της πραγματικής του μητέρας είναι Ανθούλα Σταματάκη.

Μαθιός κι Αστέρης στη σειρά Σασμός παγώνουν, ενώ η Καλλιόπη είναι αναγκασμένη πλέον να αποκαλύψει τα μυστικά που τη βαραίνουν τόσα χρόνια…

Σασμός: Ο Άγγελος αναγκάζει την Καλλιόπη να ομολογήσει
Η Καλλιόπη μαθαίνει πως ο Άγγελος είναι το μωρό που έφερε η Ανθούλα στον κόσμο χρόνια πριν και κλονίζεται. Όσο κι αν προσπαθεί να τον πείσει να σταματήσει το ψάξιμο, αυτός αποκαλύπτει στον Αστέρη και τον Μαθιό ότι είναι ο ξάδερφος που ποτέ δεν ήξεραν πως είχαν.

Σασμός: Όλη η αλήθεια για την Ανθούλα έρχεται στο φως
O Άγγελος στέκεται πάνω από το στολισμένο τάφο της Ανθούλας στη σειρά Σασμός και προσπαθεί να φανταστεί τι μπορεί να συνέβη στο παρελθόν, τότε που η γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο αναγκάστηκε να αποχωριστεί το μωρό της, πριν καταλήξει στο μνήμα…

Από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του σε αυτό το χωριό, ο ίδιος αισθανόταν μια παράξενη οικειότητα, σαν η ψυχή του να ένιωθε πως ανήκε εκεί.

Παρ’όλα αυτά, το γεγονός ότι δεν γνωρίζει την αλήθεια δεν τον αφήνει να γαληνέψει.

Έτσι σκεπτικό τον βλέπει ο παπα-Μιχάλης και αποφασίζει να του μιλήσει. Ξέρει καλά πως κάποια μυστικά πρέπει να μείνουν για πάντα κρυμμένα και θέλει να τον σταματήσει πριν αρχίσει να σκαλίζει όσα έγιναν χρόνια πριν…

Τον ρωτά γιατί ενδιαφέρεται τόσο για Ανθούλα κι αυτός του ανοίγει την καρδιά του και του αποκαλύπτει την ιστορία του. Το ίδιο κάνει και λίγο αργότερα, μιλώντας ανοιχτά στην Καλλιόπη, η οποία επισκέπτεται το ιατρείο του. Μόλις εκείνη συνειδητοποιεί ότι μπροστά της στέκεται ο γιος της Ανθούλας, συγκλονίζεται.

Νιώθει πως το παρελθόν που ποτέ δεν σταμάτησε να τη στοιχειώνει επιστρέφει για να λογαριαστούν και τώρα, με όλα όσα έχουν γίνει, είναι ανήμπορη να το αντιμετωπίσει.

Την ίδια στιγμή, τα νέα για τον τάφο της Ανθούλας κάνουν το γύρο του χωριού και κάτι την τραβάει ξανά στο νεκροταφείο. Όμως αυτό που αντικρίζει εκεί την οδηγεί στα όρια της κατάρρευσης.

Ο σταυρός που έχει εμφανιστεί επάνω στον τάφο δείχνει πως ο Άγγελος είναι αποφασισμένος να φτάσει στην αλήθεια και δεν θα σταματήσει αν δεν αποκαταστήσει την τιμή της μητέρας του.

Η Καλλιόπη, όμως, ξέρει πως αν συμβεί κάτι τέτοιο, το τίμημα θα είναι μεγάλο. Αποφασίζει, λοιπόν, να κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει κι έτσι πηγαίνει ξανά να τον βρει και να τον προειδοποιήσει να μη σκαλίζει άλλο το παρελθόν.

Όμως ο Άγγελος δεν αλλάζει εύκολα γνώμη. Έτσι, το ίδιο κιόλας βράδυ πηγαίνει στο σπίτι των Σταματάκηδων και αποκαλύπτει στον Αστέρη και τον Μαθιό πως είναι υιοθετημένος και ότι το όνομα της πραγματικής του μητέρας είναι Ανθούλα Σταματάκη.

Τα δυο αδέλφια παγώνουν και η Καλλιόπη χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Πλέον, είναι υποχρεωμένη να αποκαλύψει στους γιους της τα μυστικά που τη βαραίνουν όλα αυτά τα χρόνια…