Σε αστυνομικό κλοιό το ΑΠΘ -Ξεκινούν εκ νέου οι εργασίες στο Βιολογικό (video)

284

Κλούβες των ΜΑΤ και αστυνομία βρίσκονται στα πέριξ του ΑΠΘ, λίγα 24ωρα μετά τον βανδαλισμό στο χώρο που ανακαινίζεται η βιβλιοθήκη που βρισκόταν το «στέκι».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται το ΑΠΘ, καθώς έχουν τοποθετηθεί κλούβα και διμοιρία των ΜΑΤ, στην πλαϊνή είσοδο του ΣΘΕ επί της οδού Εθνικής Αμύνης, ενώ δυνάμεις ασφαλείας κινούνται στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Ξεκινούν εκ νέου οι εργασίες στο ΑΠΘ

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, λίγα 24ωρα μετά τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές στο πρώην «Στέκι στο Βιολογικό», θα ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες στο χώρο που θα χτιστεί η νέα βιβλιοθήκη, με την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων από τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν.

Η αστυνομία χτενίζει την περιοχή, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί προληπτικούς ελέγχους ώστε να ταυτοποίησει τα στοιχεία των ατόμων που βρίσκονται στους χώρους του ΑΠΘ. Στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., προβλέπεται η αστυνομική παρουσία σε 24ωρη βάση στο ΑΠΘ, έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης στο πρώην «Στέκι στο Βιολογικό».

Στο βίντεο και τις φωτογραφίες από το thesstoday.gr, φαίνεται ότι παραμένουν αρκετά από τα μπάζα από τις φθορές που προκλήθηκαν στο χώρο που θα χτιστεί η νέα βιβλιοθήκη, ενώ ο νέος εργολάβος που έχει αναλάβει την κατασκευή της, να έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για την απομάκρυνσης τους, με τη συνδρομή φορτωτή, όπου θα καταφτάσει εντός της ημέρας στο ΑΠΘ.