Σέρρες: Νεαροί ιερόσυλοι εισέβαλαν σε εκκλησία και έκλεψαν τα τάματα πιστών

Σχεδόν ένα μήνα μετά την εισβολή σε μια εκκλησία που βρίσκεται σε χωριό έξω από την Ηράκλεια Σερρών, από την οποία είχαν κλαπεί τάματα πιστών και άλλα αντικείμενα τα ξημερώματα της 23ης Νοεμβρίου, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δυο Έλληνες, ένας 24χρονος και ένας 17χρονος.

Η κλοπή εξιχνιάστηκε από το αστυνομικό τμήμα Ηράκλειας και βρέθηκε ένα μέρος των κλοπιμαίων, που αποδόθηκε στον εφημέριο του ναού. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 9ης Οκτωβρίου, ο 17χρονος είχε διαρρήξει και ένα σπίτι σε περιοχή των Σερρών και είχε κλέψει μία τσάντα με μετρητά ύψους 2.100 ευρώ. Σε βάρος του 24χρονου και του 17χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές που περιλαμβάνει τους γονείς του δεύτερου για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Συμμορία ανηλίκων διέρρηξε δυο οχήματα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Σπάρτης μία κλοπή και μία απόπειρα κλοπής σε οχήματα, που έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή από κοινού σε βάρος τριών ανήλικων Ελλήνων, ενώ κατηγορούνται και οι μητέρες τους ηλικίας 33 και 45 χρόνων για παραμέληση της εποπτείας τους.