Σεβτσένκο – Ζελένσκι: Συναντήθηκαν στο Κίεβο

Ο Αντρέι Σεβτσένκο που υπηρέτησε την εθνική ομάδα της Ουκρανίας ως παίκτης αλλά και ως προπονητής συναντήθηκε στο Κίεβο με τον πρόεδρο της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και έγινε ο πρώτοςπρεσβευτής της πλατφόρμας συγκέντρωσης χρημάτων για την Ουκρανία της “UNITED24”.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που μένει μόνιμα στο Λονδίνο με την οικογένεια του συμμετέχει σε πολλές καμπάνιες που έχουν ως στόχο τον τερματισμό του πολέμου αλλά και την βοήθεια των Ουκρανών.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν επί ώρα για τα θέματα του πολέμου μετά από την εισβολή της Ρωσίας και ο Σεβτσένκο έγραψε μετά από αυτή στα social media για τον σκοπό της αλλά και για την νέα πλατφόρμα:

«Έγινα ο πρώτος πρεσβευτής της πλατφόρμας συγκέντρωσης χρημάτων “UNITED24”, που ξεκίνησε από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Για να τον γνωρίσω από κοντά έκανα το ταξίδι από το Λονδίνο στο Κίεβο και είμαι πιο χαρούμενος από ποτέ που βρίσκομαι εδώ στο σπίτι.

Εκπροσωπώ την Ουκρανία στη διεθνή ποδοσφαιρική σκηνή εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα, όμως, που η χώρα μου υποφέρει από πόλεμο, προτεραιότητά μου δεν είναι το ποδόσφαιρο, αλλά η βοήθεια της Ουκρανίας. Σας προτρέπω να κάνετε μια δωρεά στο @ u24.gov.ua.

Όλα τα χρήματα θα σταλούν αμέσως στους λογαριασμούς της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας – μπορείτε να κάνετε δωρεά για την αποναρκοθέτηση της Ουκρανίας, να σώσετε τη ζωή κάποιου κάνοντας δωρεά για ιατρικές ανάγκες ή ανοικοδομώντας ένα νηπιαγωγείο ή μια γέφυρα.

Κάθε συνεισφορά είναι ανεκτίμητη, καθώς η Ρωσία έχει καταστρέψει περισσότερα από 7.000 κτίρια, χιλιάδες χιλιόμετρα δρόμων και σκοτώνει Ουκρανούς καθημερινά. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Ουκρανίας για την εμπιστοσύνη του και αυτή τη μεγάλη τιμή.

Και ευχαριστώ τον καθένα από εσάς για τη συμμετοχή σας! Σας προσκαλώ να συνεισφέρετε στη νίκη της Ουκρανίας. Στη νίκη της ελευθερίας, στη νίκη του ελεύθερου κόσμου».