Σφοδρή κόντρα Μαρκόπουλου – Πολάκη στη Βουλή: «Είσαι ο Μπέρια του ΣΥΡΙΖΑ», «είσαι ο Γκέμπελς του Μητσοτάκη»

Να λύσουν τις πολιτικές τους διάφορες εντός της αίθουσας της Ολομέλειας λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης της Παρασκευής επιχείρησαν ο Δημήτρης Μαρκόπουλος της ΝΔ με τον Παύλο Πολακη του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μαρκόπουλος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας στο Σώμα σειρά σκανδάλων και παράταιρων πρακτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγοντας με τη φράση «να πάτε εκεί που σας αξίζει στο πολιτικό σας τέλος και στη λήθη». Μάλιστα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν προσδοκά την πρώτη θέση σε ενδεχόμενες εκλογές αλλά να διασφαλίσει πως θα μείνει τρίτος πίσω από τον Ν. Ανδρουλάκη.

Προκειμένου να απαντήσεις ο κ. Πολάκης άλλαξε τη σειρά του με κ. Ξανθόπουλο και παίρνοντας το λόγο είπε :«Είσαι ο Γκέμπελς του Μητσοτάκη». Μάλιστα κάλεσε 8 βουλευτές της ΝΔ να υπέρ ψηφίσουν την πρόταση προκειμένου να προκηρυχθούν εκλογές και να φανεί «ποιος θα βγει τρίτος».  Οι αναφορές του βουλευτή ωστόσο προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Μαρκοπούλου ο οποίος φώναζε από τα έδρανα στον Π. Πολάκη «είσαι ο Λαβρέντι Μπέρια του ΣΥΡΙΖΑ!».