Σκέψεις για χαλάρωση των μέτρων – Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Παρά τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά αλλά και την παραδοχή ότι το άνοιγμα των σχολείων θα φέρει νέα αύξηση στις μολύνσεις, την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και στο τραπέζι βρίσκεται η πιθανότητα χαλάρωσης μέτρων, τουλάχιστον στην εστίαση, ενδεχομένως και από την επόμενη Δευτέρα.
Σύμφωνα με όσα είπε στο MEGA κυβερνητική πηγή, αυτήν την στιγμή δεν φαίνεται πιθανό τα μέτρα να αυστηροποιηθούν αλλά θεωρείται πρόωρο να συζητάμε για αλλαγές καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται καθημερινά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν την εισήγηση των επιστημόνων.

«Την Τετάρτη υπάρχει η καινούργια συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, σταθμίζονται τα δεδομένα, αξιολογούνται, θα γίνουν οι εισηγήσεις της και η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις τις οποίες θα ανακοινώσει και έγκαιρα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σκέψεις για επιστροφή της μουσικής
Δύο σενάρια εξετάζονται. Σύμφωνα με το πρώτο, τα υφιστάμενα μέτρα θα διατηρηθούν για μία ακόμη εβδομάδα και οι όποιες αλλαγές θα μετατεθούν πιθανόν για τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει σταδιακή χαλάρωση από την ερχόμενη Δευτέρα με το πρώτο που θα επιστρέψει στη ζωή μας να είναι η μουσική στην εστίαση, μόνο για καθήμενους και διατήρηση του ωραρίου λειτουργίας μέχρι τα μεσάνυχτα.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει ότι παραμένει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας παντού όπως και τα ποσοστά τηλεργασίας, ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης της πληρότητας των γηπέδων.