Σοφία Μπεκατώρου: Δεν είμαι η μόνη αθλήτρια – Κάθε θύμα να σπάσει τη σιωπή

Στο Υπουργείου Αθλητισμού υποδέχτηκε τη Σοφία Μπεκατώρου και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, όπου έκαναν δηλώσεις για εξυγίανση του χώρου του αθλητισμού, καταγγέλοντας τα περιστατικά βίας. Για τη “δική μας” Σοφία μίλησε ο κ. Αυγενάκης, προσθέτοντας ότι “ενώνουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα, το οποίο είναι υπαρκτό”.

“Σπάστε τη σιωπή, σε όποιο χώρο κι αν βρίσκεστε” ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλε η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφίας Μπεκατώρου, μετά τη συνάντησή της με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όλους τους ανθρώπους του πολιτικού κόσμου, αλλά και όλους όσοι μου συμπαραστάθηκαν, και μου έδωσαν δύναμη για να διαχειριστώ τη δραματική εμπειρία. Επιθυμώ να ξεκαθαρίσει το τοπίο στον ελληνικό αθλητισμό. Θα ήθελα να στείλω αυτό το μήνυμα: Μιλάμε και λέμε ό,τι μας συμβαίνει ανοιχτά. Και για εμένα δεν ήταν εύκολο να βγω να μιλήσω δημόσια για κάτι τόσο τραυματικό ωστόσο, αφού μίλησα, έχοντας εισπράξει όλα αυτά τα συναισθήματα που μου μετέφερε η αγάπη του κόσμου όπως και την αγκαλιά της Πολιτείας, μπορώ να πω με σιγουριά σε κάθε θύμα να φύγει από αυτή τη θέση. Να σπάσει τη σιωπή και να μιλήσει. Σε όποιο χώρο και να βρίσκεται. Είτε στον αθλητικό, είτε στον εργασιακό. Έτσι, θα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα που θέλουμε να έχουμε» τόνισε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης.