
Σε μια πρωτοφανή καταγγελία που προκαλεί παγκόσμιο σάλο, η αμερικανίδα συντηρητική σχολιαστής Candace Owens ισχυρίζεται ότι το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας, Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν, έχει εγκρίνει και χρηματοδοτήσει σχέδιο δολοφονίας εναντίον της. Σύμφωνα με την Owens, υψηλόβαθμος Γάλλος αξιωματούχος την ενημέρωσε για μεταφορά 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων με σκοπό την εκτέλεση της, σε μια κλιμάκωση της μακροχρόνιας διαμάχης τους που περιλαμβάνει “θεωρίες συνωμοσίας” και δικαστικές διαμάχες.
- του Γιάννη Κολεΐδη
🚨 URGENT
Two days ago I was contacted by a high-ranking employee of the French Government. After determining this person’s position and proximity to the French couple, I have deemed the information they gave me to be credible enough to share publicly in the event that something…— Candace Owens (@RealCandaceO) November 22, 2025
Η Owens, γνωστή για τις αμφιλεγόμενες απόψεις της και την επιθετική της στάση απέναντι σε πολιτικά και πολιτιστικά ταμπού, δημοσίευσε την καταγγελία της χθες βράδυ στο X (πρώην Twitter), προκαλώντας αντιδράσεις. “Όταν όλα ειπωθούν και γίνουν, και το κοινό μάθει ότι ο Μακρόν φέρεται να μετέφερε 1,5 εκατομμύρια δολάρια για τη δολοφονία μου, πώς θα αντιδράσει ο κόσμος;”, έγραψε χαρακτηριστικά.
When everything is said and done, and the public learns that Macron allegedly moved 1.5 million dollars for my assassination, how will the world respond?
— Candace Owens (@RealCandaceO) November 24, 2025
Candace Owens, after being sued by the Macrons, tells Brigitte Macron: “You were born a man and you’ll die a man… See you in court.”
She adds that she plans to drag the French First Family into discovery.
pic.twitter.com/MD6l22BAEb— Open Source Intel (@Osint613) July 24, 2025
Η διαμάχη κλιμακώθηκε τον Ιούλιο, όταν η Owens δήλωσε ότι θα “σύρει την οικογένεια Μακρόν σε έρευνα” για να αποκαλύψει “την αλήθεια” πίσω από την ταυτότητα της Μπριζίτ. Σύντομα, η Owens συνέδεσε την υπόθεση με μεγαλύτερες θεωρίες: Ισχυρίστηκε ότι η Μπριζίτ Μακρόν εμπλέκεται σε συνωμοσία για την “σιωπή” της σχετικά με τη δολοφονία του Charlie Kirk, του ιδρυτή του Turning Point USA, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Αύγουστο. Σύμφωνα με την Owens, ο δράστης εκπαιδεύτηκε στη 13η Ταξιαρχία της Γαλλικής Λεγεώνας Εθελοντών, και η ίδια η Μπριζίτ “απέστειλε γαλλική-ισραηλινή ομάδα θανάτου” εναντίον της.
Η ανάρτηση της Owens έχει πυροδοτήσει καταιγίδα σχολίων στο X, με υποστηρικτές να ζητούν έρευνα από το FBI και επικριτές να την αποκαλούν “παρανοϊκή” ή “αντισημιτική” λόγω των αναφορών σε Ισραήλ.
Το Ελιζέ δεν έχει σχολιάσει ακόμα τις κατηγορίες, αλλά πηγές κοντά στο Προεδρείο χαρακτηρίζουν τις ισχυρισμούς ως “φαντασιώδεις”. Η Owens, από την πλευρά της, φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει, καλώντας το κοινό να “φέρει το φως στο σκοτάδι” και συνδέοντας την υπόθεσή της με μεγαλύτερη “μάχη εναντίον των ελίτ”.
There will be no official response from the L’Elysees palace because what I have shared is TRUE and I have evidence to support my claim.
I even have names.
They are likely trying to figure out where the leak came from.
We are talking about the murder of citizens for speech. https://t.co/0i2w3Gq6P7— Candace Owens (@RealCandaceO) November 22, 2025
Αν οι ισχυρισμοί αποδειχθούν, θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν διεθνή διπλωματική κρίση. Μια ξένη κυβέρνηση να χρηματοδοτεί δολοφονία Αμερικανίδας πολίτη. Μέχρι τότε, η Owens παραμένει στο επίκεντρο, υπενθυμίζοντας ότι “η αλήθεια πάντα νικάει”. Η υπόθεση παρακολουθείται στενά, με ερωτήματα για την εγκυρότητα των πηγών της και τις πολιτικές προεκτάσεις.















































