Σπαρτιάτες: Στο δικαστήριο ο Στίγκας και βουλευτές για την εξαπάτηση εκλογέων

119

Στο δικαστήριο έφτασαν το πρωί της Τετάρτης (19/6) ο επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, και άλλοι βουλευτές του κόμματος καθώς ξεκινά η δίκη για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων για το οποίο έχουν παραπεμφθεί συνολικά 13 άτομα.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, συγκεκριμένα, βρίσκονται 11 Σπαρτιάτες, ο έγκλειστος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης και ένας δικηγόρος.

Σπαρτιάτες: Γιατί παραπέμφθηκαν σε δίκη

Η παραπομπή σε δίκη των βουλευτών που εξελέγησαν με τους Σπαρτιάτες αποφασίστηκε μετά την παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Οι διώξεις σε βάρος των συνολικά 13 προσώπων ασκήθηκαν έπειτα από την ολοκλήρωση της έρευνας που είχε διενεργήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με αφορμή τις καταγγελίες που είχε κάνει από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας. Στις αναφορές του ο κ. Στίγκας έκανε λόγο για «Greek mafia» και εκβιασμούς στο κόμμα του, «φωτογραφίζοντας» τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο έγκλειστος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, και ο δικηγόρος

Πιο αναλυτικά, η κατηγορία για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος αφορά σε 11 βουλευτές ενώ ως ηθικός αυτουργός στο παραπάνω αδίκημα, δηλαδή σε εξαπάτηση εκλογέων, διώκεται ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ακόμη για συνέργεια στο αδίκημα της παραπλάνησης κατηγορείται και ένας δικηγόρος, ο οποίος το βράδυ των εκλογών του περασμένου Ιουνίου διέθεσε το γραφείο του από όπου έγιναν οι πανηγυρικές δηλώσεις των «Σπαρτιατών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα που διενήργησε η κυρία Αδειλίνη, προέκυψε ότι o Ηλίας Κασιδιάρης ήταν στην ουσία ο πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών» και είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές του παραπάνω κόμματος και ότι αυτός είχε αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία απαγορεύει.