Σπιτικά τσουρέκια από τον Γιώργο Τσούλη (βίντεο)

851

Είναι αφράτα, εύκολα και γρήγορα.

 

#tsoulotip: 1. Το τσουρέκι γενικά χρειάζεται πολύ ζύμωμα, καθώς όσο πιο πολύ το χτυπάμε τόσες περισσότερες ίνες δημιουργούμε στη ζύμη. 2. Καταλαβαίνουμε ότι το τσουρέκι είναι έτοιμο, όταν πιέζουμε την επιφάνεια του και επανέλθει στην αρχική του μορφή.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
3 κ.γ. μαγιά ξερή
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/4 κ.γ. μαστίχα
1/4 κ.γ. μαχλέπι
3 μεγάλα αυγά
120 ml γάλα, πλήρες χλιαρό
3/4 κ.γ. αλάτι
150 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
2 κρόκους, αραιωμένους σε λίγο νερό

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής εδώ.