Σπορ έκδοση GT Line για το Kia Stonic (Pics)

Η Kia διευρύνει την γκάμα των GT Line μοντέλων της, με το ανανεωμένο Stonic να εμπλουτίζει το σπορτίφ line up της κορεατικής φίρμας.


To Stonic GT Line έχει λίγες, αλλά διακριτές,  διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα. Ο εμπρός προφυλακτήρας φιλοξενεί 3 (ψεύτικες) εισαγωγές αέρα, με το εσωτερικό περίγραμμα βαμμένο σε κίτρινο χρώμα. Ίδια απόχρωση με της οροφής, δηλαδή, και των εμπρός κολόνων, αλλά και του spoiler. Το ασημί χρώμα της θέσης για την πινακίδα δύσκολα θα φανεί, αλλά αποτελεί ωραία πινελιά. Στο πίσω μέρος, ο αντίστοιχος προφυλακτήρες διαθέτει δυο (επίσης ψεύτικες) τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης.


Στο εσωτερικό πέρα από κάποιες νέες επενδύσεις και τα σήματα «GT Line», η εικόνα είναι απαράλλαχτη. Όπως και κάτω από το καπό, που συναντάμε τον νέο 1.000άρη T-GDI Smartstream των 120 ίππων και 172 Nm (με το 6άρι χειροκίνητο iMT) ή 200 Nm (με το 7άρι DCT).


Ο τρικύλινδρος τούρμπο συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt και μπορεί να απενεργοποιηθεί, σε ταχύτητες έως 125 χλμ./ώρα, για εξοικονόμηση καυσίμου και περιορισμό των εκπομπών ρύπων. Τέλος, τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 10,4 δλ. και η τελική φτάνει τα 185 χλμ./ώρα, με αμφότερα τα κιβώτια.