Σπύρος Μπιμπίλας: Δεν με ελκύει πολύ ο γάμος ομοφυλοφίλων

Συνέντευξη έδωσε ο πρόεδρος του Σωματείου των Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας για τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Πως βλέπετε τις αντιδράσεις για τη σειρά του Αγίου Παισίου που προβλήθηκε φέτος;

Εάν κάποιοι βρίζουν τη σειρά ή όπως έχω ακούσει και εγώ χρηματοδοτείται από την Εκκλησία για να περάσει μηνύματα μπορεί, η Εκκλησία τη δουλειά της κάνει, θέλει να περάσει τη γραμμή της και παρουσιάζει αυτά τα πράγματα. Δεν θέλω ούτε τη μνήμη του Αγίου Παισίου να προσβάλω.

Αν θέλουν να παρουσιάσουν τη ζωή κάποιου ανθρώπου καλά κάνουν και την παρουσιάζουν, όποιος θέλει την βλέπει.

Ποια η γνώμη σας για το θέμα των γάμων των ομοφυλοφίλων και την αλλαγή της στάσης της κυβέρνησης αναφορικά με την πρόταση της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ;

Εγώ την βλέπω θετική. Όσοι άνθρωποι θέλουν να δεθούν με τα δεσμά του γάμου γιατί να μην το επιτρέψει η Πολιτεία; Δικαίωμά τους είναι να θέλουν να ζήσουν μαζί και να έχουν κληρονομικά δικαιώματα.

Αν και εμένα δεν με ελκύει τόσο πολύ γιατί αφού υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης και καλύπτει δεν ξέρω τι περισσότερο καλύπτει ο Γάμος.

Επίσης διαφωνώ στο ότι αν oι gay κάνουν μια διαφορά είναι ότι δεν έχουν αυτό το γύρω γύρω με τους συγγενείς. Αν και αυτοί κάνουν αυτό το πανηγύρι του γάμου εμένα με βρίσκει αντίθετο. Ο Γάμος είναι μια ιδιωτική υπόθεση των ανθρώπων δεν είναι για πανηγύρια.

Αλλά αν κάποιοι θέλουν να το κάνουν καλώς το κάνουν, εγώ δεν θα το έκανα ποτέ, δεν θα έκανα γάμο με αυτά τα εξωτερικά πράγματα.

Το Μυστήριο δεν με αφορά γιατί ό,τι έχει σχέση με θρησκείες δεν με αφορά, με αφορά η πολιτική σύνδεση των ανθρώπων.