Σταϊκούρας: Αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς η θετική έκθεση των θεσμών

Αποτέλεσμα της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς και της εξαιρετικής συνεργασίας των μελών της κυβέρνησης, αποτελεί η θετική έκθεση των θεσμών στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας της χώρας, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σημείωσε ότι η έκθεση επισημαίνει την έγκαιρη και στοχευμένη υλοποίηση ενός μεγάλου πακέτου μέτρων, προκειμένου να περιοριστούν οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Ο υπουργός Οικομικών σημείωσε, επίσης, πως έχουν προχωρήσει οι διαρθρωτικές αλλαγές που το 2021 θα οδηγήσουν σε ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ παράλληλα ανέφερε πως υπάρχει παρέμβαση σε όλα τα κράτη – μέλη να υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία σε μέτρα που στηρίζουν υγεία, θέσεις εργασίας και
κοινωνική συνοχή.

Αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τους πλημμυροπαθείς από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Σταϊκουρας είπε πως τα εκκαθαριστικά θα μπαίνουν σταδιακά στο ΤΑΞΙΣ και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Είπε πως όσοι οι πρώτες δύο δόσεις θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος Οκτωβρίου, ενώ σχετικά με την τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής είπε πως έχουν κατατεθεί περισσότερες από 16.000 αιτήσεις.