Στέφανος Κασσελάκης: Η επίσκεψη στο Βόλο, η απουσία Μπέου, το φτυάρι και το γατάκι

1746

Ο Βόλος ήταν η πρώτη στάση του Στέφανου Κασσελάκη ο οποίος περιόδευσε στις πληγείσεις περιοχές, εμπήκε σε σπίτια, έβγαλε τα παπούτσια του, έπιασε ένα φτυάρι μπροστά στις κάμερες και στη συνέχεια αναχώρησε για το Σωτήριο στον Θεσσαλικό κάμπο.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να μην τον ακολουθήσουν οι κάμερες στο εσωτερικό των σπιτιών που επισκέφθηκε. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα είδαμε πλάνα από τις αναρτήσεις του στο twitter.

 

Ο κ.Κασσελάκης έφτασε στη Νέα Ιωνία στη γέφυρα του Κραυσίδωνα επί της οδού Αναπαύσεως και αφού είδε τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση του χειμάρρου, περπάτησε και συνομίλησε με κατοίκους των οδών Καραμπατζάκη, Νικάνδρου και Σινώπης ενώ μπήκε μέσα σε σπίτια που είχαν πλημμυρίσει και είχαν καταστραφεί.

Μπροστά στη πεζογέφυρα της Αναλήψεως ο Στέφανος Κασελάκης έκανε δηλώσεις για την κατάσταση και είπε χαρακτηριστικά ότι “η εικόνα είναι σοκαριστική. Έχουν αφήσει τους ανθρώπους στη μοίρα τους. Δεν είναι δυνατόν η δεύτερη βροχή να φέρει χειρότερες καταστάσεις από την πρώτη. Κάτι έχει συμβεί στη διαχείριση και δεν έχει δουλέψει. Οι άνθρωποι δεν έχουν καμία βοήθεια, χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας και η κυβέρνηση και ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος πρέπει να φροντίσουν. Ο χρόνος έχει παγώσει όλη την αλυσίδα της ζωής. Πολλοί δεν μπορούν να πάρουν αποζημίωση. Είναι απάνθρωπο. Έχουμε και το τεράστιο κόστος που έχει να διαχειριστεί ο φορολογούμενος. Η έλλειψη πρόληψης κοστίζει γενιές και οι νέες γενιές θα πληρώνουν. Πως να μην είναι χρεωμένη η Ελλάδα. Πρέπει όλοι να επικεντρωθούμε στις ζωές των ανθρώπων εδώ. Η Πολιτεία επιτέλους να δείξει στοιχειώδη αποτελεσματικότητα”.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τμήματα του εμπορικού λιμανιού και περπάτησε στην πλημμυρισμένη ψαραγορά και μέχρι το 9ο Δημοτικό σχολείο Βόλου όπου μίλησε με τους δασκάλους και τους μαθητές. Κατόπιν περπάτησε στους δρόμους του Παλαιού Λιμεναρχείου που είναι γεμάτοι λάσπη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκπληκτος από το μέγεθος των ζημιών και των προβλημάτων των κατοίκων, τους άκουγε προσεκτικά και επισκεπτόμενος πολλά σπίτια επανέλαβε ότι “κάτι έχει συμβεί στο ενδιάμεσο από την μία κακοκαιρία στην άλλη, δεν ξέρω τεχνικά τι, και έχει προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα. Οι άνθρωποι δεν έχουν καμία βοήθεια και το μόνο που έχω να πω είναι ότι, αντί ένα χέρι χαστούκι, χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας. Είναι κυριολεκτικά στη μοίρα τους. Πολλοί δεν μπορούν να πάρουν αποζημίωση και αποζημίωση να έχεις πάρει, πρέπει κυριολεκτικά μόνος σου να ξελασπώσεις την κατάσταση. Είναι απάνθρωπο αυτό που γίνεται και το χειρότερο απ’ όλα, μαζί με τον ανθρώπινο παράγοντα είναι το τεράστιο κόστος που θα πρέπει να διαχειριστεί από δω και πέρα ο Έλληνας φορολογούμενος. Η έλλειψη πρόληψης αυτή τη στιγμή όχι μόνο έχει επηρεάσει ζωές και χάνει ο κόσμος το βιός του, αλλά οι νέες γενιές θα το πληρώσουν ακριβά. Είναι απαράδεκτο. Και μετά αναρωτιόμαστε πως η Ελλάδα είναι μόνιμα καταχρεωμένη; Πως να μην είναι, εάν δεν κάνουν τη δουλειά τους όσοι είναι αιρετοί”.