Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Γεροβασίλη για το δημοσίευμα

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντάει η Όλγα Γεροβασίλη στο δημοσίευμα της «Καθημερινής» που την εμπλέκει σε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι.

Η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και νυν γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε εξώδικο στην εφημερίδα, όπου ζητάει να δημοσιευτεί επανόρθωση σε ό,τι αφορά το πρόσωπό της, επιφυλασσόμενη παντός. Κατά πάσα πιθανότητα, μέσα στην ημέρα η κ. Γεροβασίλη θα υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η κ. Γεροβασίλη δεν μπαίνει στη συζήτηση αν το ηχητικό είναι αυθεντικό. Είτε είναι δεν είναι, θεωρεί την εμπλοκή του ονόματός της συκοφαντική.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα
Η «Καθημερινή» της Κυριακής δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος ακούγεται σε ηχητικό να απειλεί τον εμπειρογνώμονα Δημήτρη Λιότσιο, προκειμένου αυτός να συγκαλύψει τις ευθύνες στο πόρισμά του. Στο δημοσίευα αναφέρεται ότι ο κ. Ματθαιόπουλος «επαναλαμβάνει δύο φορές πως του μιλάει ακολουθώντας εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας και σε κάποιο σημείο διευκρινίζει πως η εντολή για συγκάλυψη ήρθε από «την υπουργό», εννοώντας προφανώς την τότε πολιτική προϊσταμένη του, Όλγα Γεροβασίλη».

Οι δηλώσεις
Του εξωδίκου είχαν προηγηθεί δύο δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη. Στην πρώτη, το βράδυ του Σαββάτου, ανέφερε:

«Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον. Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

Χθες, η κ. Γεροβασίλη είπε, διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση της από τον κ. Ματθαιόπουλο:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη χαρακτηρίζει ως απειλή την άσκηση του νόμιμου δικαιώματός μου να μην επιτρέψω σε οποιονδήποτε να με συκοφαντεί, να μην επιτρέψω στο ψέμα και τους όποιους εκφραστές του να λερώσουν την πολιτική διαδρομή, το αξιακό μου σύστημα και την προσωπική μου αξιοπρέπεια.

Εξηγούμαι λοιπόν στον κύριο Πέτσα -που ζητά από μένα εξηγήσεις για κάτι το οποίο μέχρι χθες δε γνώριζα κι αν είναι αληθές ό,τι διάβασα στην Καθημερινή είναι ψευδέστατο όσον με αφορά».