Στην «πρίζα» και το VW Passat

Το πολυτελές σεντάν της Volkswagen έχει μπει στην “πρίζα” συνδυάζοντας επιδόσεις και οικονομία καυσίμου.

Μπορεί οι κατασκευαστές ανά τον κόσμο να εστιάζουν στα SUV, υπάρχουν δε κάποια αυτοκίνητα που διατηρούν σημαντική θέση στην ιστορία της αυτοκίνησης. Ένα εξ αυτών και το πολυτελές σεντάν της Volkswagen, Passat, που έχει διαγράψει εντυπωσιακή πορεία και στη χώρα μας.


Στην κορυφή της γκάμας του VW Passat βρίσκεται η plug-in υβριδική έκδοση, Passat GTE, η οποία συνδυάζει τις επιδόσεις με την οικονομία καυσίμου. Πώς, όμως, επιτυγχάνεται η τελευταία;

Καθοριστικό στοιχείο η μπαταρία με υψηλότερο ενεργειακό περιεχόμενο. Στο Passat είναι ενισχυμένη κατά 31%, καθώς με ενεργειακή χωρητικότητα 13 kWh η ηλεκτρική αυτονομία, σύμφωνα με τον κύκλο WLTP έχει αυξηθεί στα 56 χιλιόμετρα.

Αυτές οι τιμές αντιστοιχούν σε περίπου 66 χιλιόμετρα σύμφωνα με τον κύκλο NEDC, τιμή κατά 20 χιλιόμετρα μεγαλύτερη σε σχέση με τον προκάτοχο του μοντέλου. Πλέον, ακόμα και σε μεγαλουπόλεις όπως η Αθήνα, το Βερολίνο ή το Παρίσι, το αυξημένο ενεργειακό περιεχόμενο της μπαταρίας επαρκεί προκειμένου οι περισσότερες καθημερινές μετακινήσεις να καλύπτονται πλήρως ηλεκτρικά και κατά συνέπεια με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Στις μεγαλύτερες αποστάσεις και σε ταχύτητες πάνω από τα 140 χλμ./ώρα ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας υποστηρίζει τον οικονομικό κινητήρα βενζίνης (1.4 TSI) του Passat GTE. Η ηλεκτρική ισχύς λειτουργεί ως μια πρόσθετη παροχή ενέργειας που εξασφαλίζει έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο απόδοσης της ισχύος, ειδικά στο σπορ πρόγραμμα λειτουργίας “GTE”. Κι αυτό γιατί οι ηλεκτροκινητήρες παρέχουν άμεσα τη μέγιστη ροπή τους.


Το Passat GTE συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης με τα χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου ικανού να καλύψει μεγάλες αποστάσεις, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός από τα πλέον οικονομικά μεσαία μοντέλα που είναι διαθέσιμα σήμερα.

Επιπλέον, το Passat GTE των 218 ίππων (160 kW) είναι ένα από τα πρώτα οχήματα της κατηγορίας του που καλύπτει σήμερα τις αυστηρότατες προδιαγραφές εκπομπής ρύπων Euro 6d που θα ισχύσουν για τα νέα αυτοκίνητα από το 2021!