Στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ο Θεοδωρικάκος – Αστυνομικοί εμπλέκονται σε κύκλωμα πλαστών ταυτοτήτων και διαβατηρίων

694

 

 

Στην υπηρεσία των εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, στην Κηφισίας, μεταβαίνει αυτή την ώρα , ο Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να λάβει γνώση σχετικά με την υπόθεση των πλαστών ταυτοτήτων και διαβατηρίων, στο οποίο εμπλέκονται και αστυνομικοί.

 

«Εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται να είναι αξιωματικός. Μετά την ενημέρωση, θα ακολουθήσουν δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Πηγές της ΕΛΑΣ, χαρακτηρίζουν ιδιαίτερα σοβαρή την υπόθεση.

Μεγάλη έρευνα σε εξέλιξη

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κύκλωμα αφορά παράνομες ελληνοποιήσεις αλλοδαπών, όπως αποκαλύφθηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Στο κύκλωμα μετέχει σημαντικός αριθμός επίορκων αστυνομικών που υπηρετούν σε Τμήματα Ασφαλείας και Γραφεία Διαβατηρίων αστυνομικών τμημάτων της Αττικής. Συγκεκριμένα, έχουν κάνει έρευνα σε τμήματα Ασφάλειας Καλλιθέας, Ομόνοιας, Γλυφάδας και Ασπροπύργου.

 

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι αστυνομικοί και ένας αξιωματικός του Σώματος που υπηρετεί ως διοικητής σε τμήμα της Δυτικής Αττικής, αλλά και πολίτες που εργάζονται σε δομές και δημόσιες υπηρεσίες.

 

Φερόμενο αρχηγικό μέλος εμφανίζεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, αξιωματικός που υπηρετεί ως διοικητής σε Τμήμα Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής.

 

Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν προσαχθεί αστυνομικοί για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής τους στο κύκλωμα, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται κάποιοι από αυτούς να συλληφθούν και με την εις βάρος τους δικογραφία να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

 

Το κύκλωμα, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ενέχεται ανάμεσα σε άλλα και σε υφαρπαγές ταυτοτήτων και διαβατηρίων από αλλοδαπούς.