Στο 100% η αποζημίωση για εργαζόμενους σε τράπεζες που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση

250

Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα σχετικά με την καταβολή του 100% της αποζημίωσης σε πρώην εργαζομένους τραπεζών που τέθηκαν σε εκκαθάριση δόθηκε με υπουργική απόφαση.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν λάβει το 80% της αποζημίωσής τους και εκκρεμούσε εδώ και 10 χρόνια το υπόλοιπο ποσό το οποίο σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα τους καταβληθεί κανονικά καθώς αποτελούσε κυβερνητική δέσμευση.

«Έτσι, υλοποιείται η δέσμευσή μας να υπάρξει, ανάλογα με τις χρηματοροές της Ενιαίας Ειδικής Εκκαθάρισης, προσαρμογή έως την πλήρη καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης στους πρώην εργαζομένους σε πιστωτικά ιδρύματα που τέθηκαν σε ειδική εκκαθάριση», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας.

Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη εκφράζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου  Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς Παναγιώτης Αδαμόπουλος. «Ολοκληρώνεται σήμερα μια τεράστια προσπάθεια που ξεκινήσαμε από κοινού 5 Σύλλογοι ΜΑΖΙ για την καταβολή του υπόλοιπου 50 % της αποζημίωσης απόλυσης στους εργαζόμενους των πρώην τραπεζών ΑΤΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, PROBANK, ΑΣΠΙΣ και FBB.  Με τη δημοσίευση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης,  θα ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής στους δικαιούχους του υπολειπόμενου 20% . Κάτι που εδώ και μια δεκαετία φάνταζε  ανεκπλήρωτο ζητούμενο, με πείσμα, σχέδιο, συνέπεια, κοινή προσπάθεια και με συστράτευση δυνάμεων, έγινε εφικτό.  Κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα τεράστιο για εμάς θέμα και ένα θεμελιώδες δικαίωμά  μας εκπληρώνεται. Ιδιαίτερη  όμως αναφορά , θέλω να κάνω ως Πρόεδρος του ΣΕΤΑΠ (Συλλόγου  Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς) στην καθοριστική στήριξη της προσπάθειας μας από  τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού,  τον οποίο  και ευχαριστούμε θερμά διότι  απόλυτα συνεπής στη δέσμευση του συνέβαλε τα μέγιστα στην ευόδωσή της», σημειώνει χαρακτηριστικά.