Στο Άγιο Όρος σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στο Άγιο Όρος αναμένεται σήμερα το απόγευμα (Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022) ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, που ολοκλήρωσε χθες, δεύτερη ημέρα της επισκέψεώς του στην Ελλάδα, πλήθος δραστηριοτήτων, οι κυριότερες εκ των οποίων ήταν οι εξής: η αναγόρευση του Ομότιμου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Βλάσιου Φειδά σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, η συνάντηση με Άρχοντες Οφφικιαλίους της Β. Ελλάδος, η τέλεση των εγκαινίων στην εμπνευσμένη από τη γενέτειρα του έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Ίμβρος, Νήσσος Πεφιλημένη» στην Ιερά Μονή Βλατάδων, η χειροθεσία του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, Καθηγητή Χρυσόστομου Σταμούλη, σε Άρχοντα Οφφικιάλιο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, και ο χαιρετισμός του στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα τον ίδιο: «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Τριάντα χρόνια διακονίας».

Καθ’ οδόν προς το Άγιον Όρος, σήμερα, ο Παναγιώτατος αρχικά θα επισκεφθεί την έδρα του Υπουργείου Εσωτερικών – Τομέα Μακεδονίας-Θράκης, όπου θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη.

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί διαδοχικά τη Νέα Τένεδο και τη Νέα Τρίγλια, και το απόγευμα αναμένεται να εισέλθει στην Αθωνική Πολιτεία, όπου στις Καρυές θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του και ακολούθως θα τελεστεί Δοξολογία στο Ναό του Πρωτάτου.

Κατά την παραμονή του στο Άγιον Όρος ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί διαδοχικά τις Ι. Μονές Ιβήρων, όπου θα καταλύσει το πρώτο βράδυ και θα λειτουργήσει την επομένη ως Ιερεύς στο Παρεκκλήσι της Πορταΐτισσας, Καρακάλλου και Μεγίστης Λαύρας, καθώς και την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία, ενώ την Κυριακή, το πρωί, θα προεξάρχει της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, καθ’ οδόν προς Θεσσαλονίκη, θα επισκεφθεί το Ιερό Πατριαρχικό και Σταυροπηγιακό Μετόχιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Ορμύλια της Χαλκιδικής, όπου θα τελέσει Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου.

Πηγή: ope.gr