Στο Ντογιάκο ο Τσίπρας για τις παρακολουθήσεις: «Την αποκλειστική ευθύνη για να χυθεί άπλετο φως την έχει Δικαιοσύνη»

Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, προκειμένου να του θέσει τους προβληματισμούς του για το ζήτημα των παρακολουθήσεων όπως ο ίδιος είπε, επισκέφτηκε σήμερα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλ. Τσίπρας.

Εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο κ. Τσίπρας δήλωσε:

«Εξέφρασα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την βαθύτατη ανησυχία μου για τις εξελίξεις. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών για την μετατροπή της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών σε παραθεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών ακόμα και δικαστών αποτελεί μεγάλη πληγή για την ίδια τη Δημοκρατία.

Η παρακολούθηση των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια. Έχουμε όλοι ευθύνη να μην αφήσουμε αυτή την βαριά σκιά να πλανάται πάνω από το πολιτικο μας σύστημα και από τις ένοπλες δυνάμεις. Όλοι έχουμε ευθύνη για την αναζήτηση των στοιχείων και των αποδείξεων για τη διαλεύκανση αυτης της δυσωσμης υποθεσης και αποκλειστική ευθύνη για να χυθεί άπλετο φως την έχει ελληνική Δικαιοσύνη. Όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις.

Εκεί όπου με βάση το νόμο υποχρεούται να τηρούνται αρχεία των διατάξεων και των εντολών παρακολούθησης από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών, και βεβαίως σε αυτούς που υπέγραφαν τις διατάξεις και τις εντολές της παρακολούθησης.

Θέλω να ελπίζω και ελπίζω ότι σε αυτή τη χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα. Θέλω κλείνοντας να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στο θεσμό της ελληνικής Δικαιοσύνης»