Στο “σφυρί” βγαίνει το σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη

Την ώρα που η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη έχει πλέον εισέλθει στην ακροαματική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών, με το κουβάρι των σε βάρος του καταγγελιών να ξεδιπλώνεται στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού της Αθήνας, την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να χτυπήσει το σφυρί για το ακίνητο του ηθοποιού και της συζύγου του στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση η μεζονέτα του ζεύγους κατασχέθηκε για ποσό 450.000 ευρώ, στις 22 Σεπτεμβρίου 2021, υπέρ της “VEGA I NPL Finance Designated Activity Company” και επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Το ποσό αυτό αποτελεί «μέρος της επιταχθείσης έντοκης απαίτησης της επισπεύδουσας σύμφωνα με την από 31-05-2021 επιταγή της προς πληρωμή», όπως αναφέρεται. Παράλληλα, η επισπεύδουσα εμφανίζεται «ρητώς επιφυλασσόμενη για την είσπραξη του συνόλου της απαίτησης, εντόκως, νομίμως μετά των εξόδων εκτελέσεως, έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σ’ άλλον πλειστηριασμό».

Ο πήχης της πρώτης προσφοράς

Ως τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί η εμπορική αξία του ακινήτου κατά την κατάσχεση και η οποία, με βάση την έκθεση εκτίμησης, ανέρχεται σε 290.250 ευρώ για το δικαίωμα του 50% εξ’ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας που ανήκει στον Πέτρο Φιλιππίδη, και αντίστοιχα για το 50% που ανήκει στην Ελπίδα Νίνου. Έτσι, η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 645.000 ευρώ.

Το σφυρί αφορά τη μία από τις δύο κατοικίες κτιριακού συγκροτήματος, το οποίο κτίστηκε επί οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, έκτασης 675 τ.μ. Το οικόπεδο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Ψυχικού, στο οικοδομικό τετράγωνο που περιβάλλεται από τις οδούς Δαβάκη, Στεφανάκου, Κυριακίδη, ενώ συνορεύει και με το χώρο των πρώην λατομείων που διεκδικούνται από την εταιρεία Κέκροψ.

Η συγκεκριμένη μεζονέτα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο που περιλαμβάνουν:

-Στο υπόγειο, έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου, τέσσερις αποθήκες, λεβητοστάσιο, δεξαμενή, W.C., διάδρομο, ανελκυστήρα και εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με το τμήμα του ισογείου. Η επιφάνεια των βοηθητικών χώρων είναι 122,30 τ.μ. και του χώρου στάθμευσης 24,50 τ.μ.
-Το ισόγειο έχει επιφάνεια 113,50 τ.μ. και αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, είσοδο , W.C., διάδρομο, εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με τα τμήματα του υπογείου και του ορόφου, ανελκυστήρα και βεράντες.
– Ο όροφος περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια, δύο λουτρά, διάδρομο, ανελκυστήρα, εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με το τμήμα του ισογείου και βεράντες, ενώ έχει επιφάνεια 104,60 τ.μ.

Η «κατοικία Β’» έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας στο όλο οικόπεδο 550/1000 εξ αδιαιρέτου, ενώ της ανήκει κατ’ αποκλειστική χρήση τμήμα του ακάλυπτου χώρου, εμβαδού 200 τ.μ

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην έκθεση του πλειστηριασμού «ο σκελετός του κτιρίου είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα, η ποιότητα κατασκευής του ακινήτου εξωτερικά είναι η συνήθης της εποχής και η κατάσταση συντήρησης εξωτερικά κρίνεται ως μέτρια».

Πηγή: newmoney.gr