Στον «αέρα» οι φοιτητές της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο – Δεν υπάρχουν καθηγητές να διδάξουν

 

Δραματικές στιγμές βιώνουν οι φοιτητές της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, καθώς δεν υπάρχουν καθηγητές για να διδάξουν και οι φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν τη φοίτησή τους.

Το Διδυμότειχο, μια ευαίσθητη περιοχή της χώρας, έπρεπε να θωρακιστεί με κάθε τρόπο, κινδυνεύει να χάσει το τμήμα της νοσηλευτικής λόγω κακού σχεδιασμού, ταλαιπωρώντας τους φοιτητές που φοιτούν.

Μέχρι το 2018 η σχολή λειτουργούσε ως ΤΕΙ, μετά όμως με το νόμο που ψηφίστηκε έγινε ΑΕΙ. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε ότι θα δημιουργούνταν ζητήματα στο εσωτερικό του πανεπιστημίου, καθώς το πανεπιστημιακό ίδρυμα ζητάει από τους καθηγητές να έχουν διδακτορικό τίτλο.

 

Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί καθηγητές που μέχρι πρότινος δίδασκαν στην σχολή να μην εργάζονται πλέον εκεί και οι φοιτητές να έχουν μείνει στον «αέρα».

 

Για το ζήτημα μίλησε η Τάνια Κυράκη, πεμπτοετής φοιτήτρια της σχολής.

 

«Μπήκα στο πέμπτο έτος επειδή δεν υπήρχαν καθηγητές. Κάποια μαθήματα είχαν να διδαχτούν 2 χρόνια. Υπάρχουν φοιτητές που βρίσκονται στο έκτο έτος και κινδυνεύουν με διαγραφή», δήλωσε.

 

Προκειμένου να λυθεί το ζήτημα, αντιπροσωπεία φοιτητών απευθύνθηκε στον Πρύτανη, ο οποίος έδωσε τη λύση με την έγκριση δύο συμβάσεων καθηγητών, τα οποία δεν είναι μέλη ΔΕΠ, αλλά επιστημονικοί συνεργάτες.

 

Αυτή η λύση είναι προσωρινή γι’ αυτό το εξάμηνο, τόνισε η φοιτήτρια.

 

«Πάλι εκκρεμούν μαθήματα. Τα μαθήματα που γίνονται δεν επαρκούν για να γίνει το πρόγραμμα σπουδών», δήλωσε.