Στον Έβρο ο Θεοδωρικάκος: Πέντε θηριώδη τεθωρακισμένα και 250 προσλήψεις συνοριοφυλάκων

Θεοδωρικάκος

Μήνυμα εθνικής ενότητας με την εφαρμογή του σχεδίου «Ακρίτας» για τη θωράκιση των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων έστειλε από τον Έβρο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού παρελήφθησαν πέντε νέα ειδικά εξοπλισμένα -θηριώδη- οχήματα που θα συμπεριληφθούν στη «φαρέτρα» της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για τεθωρακισμένα οχήματα με ειδικό εξοπλισμό που θα περιπολούν στην οριογραμμή.

Το Σχέδιο “Ακρίτας” περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επέκταση του φράχτη κατά μήκος του συνόλου των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, την ενδυνάμωση του προσωπικού με 250 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων και την ενίσχυση και αναβάθμιση των ηλεκτρονικών μέσων επιτήρησης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «με το σχέδιο «Ακρίτας» εκπέμπουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας: Απέναντι σε όσους, επενδύοντας στον ανθρώπινο πόνο, επιχειρούν να προωθήσουν κρυφές και αλλότριες επιδιώξεις. Και απέναντι σε όσους, εργαλειοποιώντας το μεταναστευτικό, επιχειρούν να εκβιάσουν την ίδια την Ευρώπη.

Όλοι οι Έλληνες παραμένουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στον σεβασμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, των διεθνών μας υποχρεώσεων, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής».

Ο υπουργός επιθεώρησε την εφαρμογή του σχεδίου φύλαξης και επιτήρησης των συνόρων και παρέλαβε στις Φέρες τα πέντε νέα τεθωρακισμένα οχήματα. «Βρίσκομαι σήμερα εδώ, στον Έβρο, δίπλα στους ακρίτες μας, τα στελέχη της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων, τους συνοριοφύλακες και όλους όσους προστατεύουν καθημερινά τα σύνορά μας. Έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο “Ακρίτας”. Ένα σχέδιο θωράκισης των συνόρων μας, ένα σχέδιο σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και σεβασμού της ανθρώπινης ζωής», πρόσθεσε.