Στον ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ η δικηγόρος που απέλασε ο Ερντογάν

Υποψήφια με τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ στην Κομοτηνή θα είναι στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η δικηγόρος που απέλασε τον Απρίλιο του 2023 από την Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η Σταυρούλα Τομαρά είναι δικηγόρος, απόφοιτη της Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης. Αποφοίτησε από το κέντρο Jean Monnet του Πανεπιστημίου Μάρμαρα (Κωνσταντινούπολη), με μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Τουρκο-Ευρωπαϊκές σπουδές και στο Ευρωπαϊκό δίκαιο. Το 2002 πήρε Διδακτορική υποτροφία από το βρετανικό κράτος και συνέχισε την ακαδημαϊκή της πορεία σε διδακτορικό επίπεδο, με θέμα «Οι επιπτώσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής και του δικαίου ασύλου στην πορεία του τουρκικού εξευρωπαϊσμού». Φέτος, ολοκληρώνει στην Αγγλία το 2ο μεταπτυχιακό της με αντικείμενο «Τεχνολογία στις νομικές υπηρεσίες».

Εργάζεται ασταμάτητα από την ηλικία των 21 ετών, παράλληλα με τις σπουδές της σε 4 χώρες, σε διαφορετικά πεδία: Στην Ολυμπιακή Αεροπορία ως αεροσυνοδός, ως υπάλληλος σε κατάστημα και σε τουριστικό γραφείο στην Κων/λη, ως υπεύθυνης αποστολής / Project Manager σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στις σεισμοπληγείσες περιοχές της Τουρκίας το 1999, ως διοικητική υπάλληλος σε Πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως προϊσταμένη εκτέλεσης παραγγελιών και συμβολαίων στα κεντρικά της IBM στο Δουβλίνο και τα τελευταία 15 χρόνια ως δικηγόρος στην Ελλάδα.
Είναι γνωστή σε πολλές χώρες από την επιτυχημένη δικαστική εκπροσώπηση κατά της έκδοσης των  *8* Τούρκων πιλότων, με τις προσφυγές της οποίας τους δόθηκε άσυλο στην Ελλάδα. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέτρεψε δυναμικά τη μυστική επαναπροώθηση στην Τουρκία, δύο ακόμα Τούρκων κομάντος και εκατοντάδων άλλων Τούρκων και Κούρδων αντιφρονούντων προσφύγων, με αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί δημόσια με υπαινιγμούς και ψέματα από τον Ν. Τόσκα, Υπουργό Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ και την Αντιστράτηγο Τσιριγώτη, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσέφερε αφιλοκερδώς τις εξειδικευμένες συμβουλές της για θέματα του γνωστικού αντικείμενου της, στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο —κατά της διάρκεια της Υπουργικής θητείας του— χωρίς όμως να τύχει της αξιοκρατικής επιλογής της Κυβέρνησης των «αρίστων» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στις 4 Απριλίου 2023, στο πρώτο ταξίδι της στην Τουρκία μετά από 10 χρόνια, απελάθηκε από τη χώρα, αφού πρώτα συνελήφθη, δακτυλοσκοπήθηκε, φωτογραφήθηκε, ανακρίθηκε από 4 κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της ΜΙΤ, και της απαγορεύτηκε εφεξής η είσοδος στην Τουρκία, γιατί χαρακτηρίστηκε επιζήμια και επικίνδυνη για την τουρκική εθνική ασφάλεια, επειδή εκτέλεσε επιτυχημένα το δικηγορικό της καθήκον και εκπροσώπησε δικαστικά Τούρκους και Κούρδους αντιφρονούντες στην Ελλάδα.

Μιλάει Αγγλικά, Τουρκικά, Ισπανικά και μέτρια Γαλλικά. Καταλαβαίνει Ιταλικά, Αζερικά και Τουρκμενικά.

Ήταν μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του ΔΠΘράκης. Υπήρξε εκλεγμένη Πρόεδρος έτους, μέλος Συμβουλίου σχολής και μέλος Γραμματείας πόλης στην Κομοτηνή. Αποχώρησε από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για να γίνει ένα από τα ιδρυτικά μέλη της νεολαίας της Πολιτικής Άνοιξης στη Νομική σχολή του ΔΠΘ. Στη Βρετανία ήταν μέλος του γνωστού πατριωτικού Δεξιού κόμματος UKIP και επίσης διετέλεσε Γραμματέας του Εκτελεστικού του κόμματος.

Οι αγαπημένες της φράσεις είναι, «Δεν μου προσφέρθηκε τίποτα έτοιμο» και «Στη ζωή κάνουμε αυτό που θέλουμε, αυτό που πρέπει και αυτό που μπορούμε».