Στρατηγική συμμαχία Fisker – Magna Steyr για την κατασκευή του Ocean

582

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Fisker επιβεβαίωσε διαπραγματεύσεις με το VW Group για τη χρήση της πλατφόρμας MEB της τελευταίας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο ηλεκτρικό SUV της Ocean.

Τώρα, φημολογείται ότι η εξειδικευμένη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα start-up  βρίσκεται σε συνομιλίες με έναν άλλο γίγαντα του χώρου των αυτοκινήτων, την Magna International, για την παραγωγή του Ocean.  Σε δήλωσή του, ο Fisker ανέφερε ότι αναμένεται να επιτευχθεί οριστική συμφωνία τους επόμενους μήνες, προκειμένου η Magna Steyr να κατασκευάσει το Ocean SUV στο εργοστάσιό της στο Γκρατς της Αυστρίας, αρχής γενομένης από το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Σύμφωνα με την start up με έδρα την Καλιφόρνια, η Fisker και η Magna International, αξιολογούν επίσης τις επιλογές κατασκευής τους είτε για τις Ηνωμένες Πολιτείες είτε για την Κίνα.

Παρόλο που οι διαπραγματεύσεις με την VW Group σχετικά με τη χρήση της αρχιτεκτονικής MEB από την Fisker για το Ocean SUV είναι ξεχωριστό θέμα, δεν είναι σαφές εάν συνεχίζονται ή όχι.  Ένας εκπρόσωπος της Magna επιβεβαίωσε το μνημόνιο συμφωνίας στο Reuters, αλλά απέφυγε να σχολιάσει περαιτέρω.  Η Magna Steyr κατασκευάζει διάφορα μοντέλα βάσει σύμβασης για άλλους κατασκευαστές στο εργοστάσιό της στο Γκρατς της Αυστρίας, συμπεριλαμβανομένων των Jaguar I-Pace και E-Pace, Mercedes-Benz G-Class, BMW Z4 και Toyota Supra.

Σε δήλωση του ο Fisker δήλωσε ότι η παραγωγή του Ocean SUV αναμένεται να ξεκινήσει κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και ότι η παραγωγή του EV έχει προπωληθεί πλήρως για το πρώτο έτος βάσει κρατήσεων.  Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει προκαταβολικές κρατήσεις και καταθέσεις για 7.062 Ocean SUV.

Μέχρι το 2025, η Fisker σχεδιάζει την επέκταση της γκάμας της με τέσσερα οχήματα.  Εκτός από το Ocean SUV, η γκάμα θα περιλαμβάνει ένα σούπερ σπορ σεντάν που βασίζεται στο concept EMotion, ένα σπορ crossover και ένα φορτηγό pickup ελεύθερου χρόνου.  Σύμφωνα με τον Fisker, κάθε μοντέλο θα χρησιμοποιεί πλατφόρμες, μπαταρίες και συστήματα εξαρτημάτων από κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων και προμηθευτές τεχνολογίας.

Η εταιρεία που διευθύνεται από τον σχεδιαστή Henrik Fisker λέει ότι θα κάνει την τελική της επιλογή σε πλατφόρμα και τοποθεσία κατασκευής του Ocean τους επόμενους μήνες.